Читај ми!

Vučić: Nisam dobio poziv za Brisel, ako dobijem odazvaću se

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije dobio poziv za nastavak dijaloga u Briselu ovog meseca, ali da će se pozivu odazvati ako ga dobije.

"Ako dobijem poziv ja ću da idem", istakao je Aleksandar Vučić, a na pitanje da li to znači da ovog meseca neće biti ni nastavka tehničkog dijaloga odgovorio potvrdno.

Vučić je rekao da nije dobio poziv ni da ide na ustoličenje mitropolita Joanikija 5. septembra.

"Nisam dobio poziv, ako dobijem razmisliću pa ću vas obavestiti", rekao je Vučić povodom pisanja lista Danas da je dobio pozivnicu i da se neće odazvati.

Predsednik je napomenuo da je to čak na naslovnoj strani.

"Oni slažu i baš ih briga. Ne sekiraju se uopšte i kreiraju sve tekstove na lazi", ukazao je Vučić nakon ceremonije spajanja železničkog koloseka na deonici između Stare Pazove i Novog Sada.

"Ništa loše o Bjelogrliću, ali nasilje ne podržavam"

Predsednik Vučić upitan o slučaju Bjelogrlić, kaže da nijednu lošu reč ni danas ni juče nije rekao o Draganu Bjelogrliću, koji je, dodaje, zadužio zemlju važnim filmovima i serijama, ali da nasilje ne može nikada da podrži.

Ponovio je da državni organi moraju da urade sve u skladu sa zakonom.

"U Srbiji mnogo lepih mesta - Srbi vole Ruse"

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinarke ruskog portala Balkanist koja bi mesta u Srbiji preporučio ruskim turstima pre svega gde mogu da dođu sa decom i gde bi on u Rusiji išao sa svojom decom, kazao je da mu je lakše da odgovori na drugo pitanje jer mu je manja odgovornost.

"Volim Moskvu i Petrovrgrad, ali najviše Sankt Peterburg. Ermitaž je unikatan, nema takav muzej u svetu. Voleo bih da odem Dolinom Volge, a Bajkal je već predaleko", istakao je on.

Vučić je rekao da bi Rusima u Srbiji preporučio, sem Beograda, Novog Sada i Niša, naših velikih gradova, gde postoji divan provod i mnogo fantastičnog sadržaja, muzeja, i druge delove zemlje.

"Narodni muzej jedan od najlepših u ovom delu Evrope"

Posebno je preporučio Narodni muzej izražavajući uverenje da je najbolji u Jugoistočnoj Evropi.

"Mnogo lepota imamo, ako hoćete baš odmora imamo divne banje, planine, ali i veličanstvenu ravnicu sa salašima. Šta god bih rekao, zagovorio posebno mesto rekli bi u Srbiji da navijam za posebna mesta. Zato je teže da ih izdvojim", dodao je predsednik.

Građani Srbije vole Ruse, i to je najvažnija pozivnica, kaže, izražavajući uverenje da će biti oduševljeni lepotom naše zemlje, gostoprimstvom i ljubavi koju mogu da osete na svakom koraku.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво