Читај ми!

Rakić sa raseljenima iz Podujeva: Cilj da se vrati što više porodica

Predstavnici 30 raseljenih porodica iz opštine Podujevo, sastali su se u Nišu sa kosovskim ministrom za zajednice i povratak Goranom Rakićem.

Sastanak je organizovan kako bi se našao način i pružila podrška porodicama da se vrate na KiM, navodi se u saopštenju.

Goran Rakić je na sastanku rekao da proces povratka ne nailazi na iskrenu podršku privremenih institucija u Prištini i da zavisi isključivo od Ministarstva za zajednice i povratak, koje ulaže velike napore da vrati što više ljudi u svoje domove i na svoja imanja.

"Imate moju iskrenu podršku da se vratite na svoja imanja i ja smatram da smo današnjim susretom već načinili prvi korak u tom pravcu. Morate da znate da ćemo na ovom putu naići na mnoge probleme, ali moramo biti uporni u poslu koji smo danas započeli, kako bismo ostvarili cilj", naveo je Rakić.

Kako je ocenio, povratak će biti veliki uspeh.

"Ideja nam je da vratimo što veći broj porodica i napravimo što veći broj kuća koje će imati kompletan sadržaj, kako bi povratak bio realan i održiv. Za tako nešto će nam trebati podrška međunarodnih organizacija i svih onih koji su spremni da podrže takvu ideju. Razgovaraću sa svima kojima bude trebalo da plan realizujemo ", poručio je Rakić.

Raseljeni su tokom sastanka istakli da postoji iskrena želja i namera da se vrate na svoja imanja, a kao najveće probleme su izneli, problem sa uzurpiranom imovinom i nemogućnost rešavanja problema sa ličnim dokumentima.

"Spremni smo da se vratimo na svoja imanja i to je naša velika želja. Neki od nas već 22 godine plaćaju kiriju za stanovanje", istakli su raseljeni iz Podujeva koji su prisustvovali sastanku.

Rakić je raseljenima preneo da će o sastanku i svemu onome što je dogovoreno, upoznati i predstavnike međunarodnih organizacija i razgovarati sa svima onima koji mogu da pomognu.

U Podujevu je pre oružanih sukoba 1999. godine bilo 1.500 Srba, a danas ih gotovo nema. 

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво