Читај ми!

Vučić: Priština htela da izbegne dijalog, 22. juna u Skupštini podnosim izveštaj o Kosovu i Metohiji

Predsednik Aleksandar Vučić je, u obraćanju javnosti, istakao da mu je jasno da je prištinska strana juče u Brisel došla sa namerom da natera Beograd da iz dijaloga izađe i da dijaloga nema. Najavio je za 22. jun sednicu Narodne skupštine na kojoj će govoriti o svakom pitanju od ključnog značaja za situaciju na KiM.

Aleksandar Vučić se na konferenciji za novinare u Predsedništvu obratio javnosti posle jučerašnjih pregovora u Briselu sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem i predstavnicima Evropske unije.

Vučić je rekao da je sazvao konferenciju kako bi građanima podneo izveštaj o dijalogu.

Najavio je za 22. jun sednicu Narodne skupštine na kojoj će govoriti o svakom pitanju od ključnog značaja za situaciju na KiM, planovima Srbije, ali i situacijom sa kojom se suočavamo u međunarodnoj zajednici.

"Oni koji su došli sa prištinske strane  želeli su da nas navedu da napustimo dijalog, odnosno da dijaloga ne bude. Sve što su radili je značilo – želimo da izbegnemo dijalog, razgovor", objasnio je predsednik.

Nada se da će, pred nastavak dijaloga Beograda i Prištine, neki važni ljudi razgovarati sa Prištinom.

Vučić je rekao da želi da veruje da će se prištinska strana pojaviti 25. jula, na sledećoj rundi dijaloga, i da će imati konstruktivniji odnos. 

Povodom najave tužbe za genocid koja je stigla iz Prištine, ukazao je na to da su Albanci etnički skoro očistili srpska mesta.

"To što će da podnesu tužbu za genocid… Pa, to nije tužba koja ima veze sa Srbijom, već je to njihova unutrašnja odluka kako bi se navodno došlo do pravde", ocenio je Vučić.

Vojna vežba na Pešteri 27. juna

Vučić je najavio je da će se 27. juna na Pešteri održati velika vojna vežba, za koju kaže da je do sada najznačajnija prezentacija moći Vojske Srbije.

Pozvao je i Kragujevčane da na nacionalni praznik, Vidovdan, dođu na stadion u Šumaricama gde će biti održan najveći taktičko-tehnički zbor.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво