Читај ми!

Nova stranka: Hitna smena direktora i odgovornih urednika RTS-a zbog ljotićevskih koračnica

Nova stranka saopštila je da zahteva hitnu smenu direktora javnog servisa i odgovornih urednika programa emitovanog povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, kao i zvanično izvinjenje javnog servisa svim građanima Srbije zbog toga što je, kako se navodi, Radio-televizija Srbije tokom tog programa emitovala čak šest ljotićevskih koračnica.

U Novoj stranci ocenjuju da je "neobjašnjivom uređivačkom politikom Radio-televizije Srbije (RTS), dan koji bi trebalo da služi kao primer prošlim i budućim generacijama da neguju i čuvaju antifašističko nasleđe, pretvoren u bedan pokušaj revizije istorije i direktnu uvredu za sve žrtve ratnih strahota".

Smatraju da je, "bez obzira na to da li je u pitanju neznanje ili svesna namera čelnih ljudi javnog servisa, očito na delu svojevrsna mantra koja se ponavlja godinama, čiji je cilj korenita izmena istorijskih činjenica i vrednosti koje smo svi iz njih morali da naučimo i primenjujemo".

"Sa druge strane, pesme koje slave sluge fašista i narodnih izdajnika, gazeći po narodnim herojima koji su živote dali boreći se protiv okupatora, svedoče o potpunom posrnuću RTS, o čijem neprofesionalnom radu na svim programskim nivoima Nova stranka upozorava godinama unazad", ističe se u saopštenju.

Navode da "ovakvi propusti, ukoliko su oni u pitanju, ili još gore - svesni potezi, nikako ne doprinose dubokom naklonu borcima za slobodu, kao ni pravilnom usmerenju budućih generacija na put poštovanja antifašističkih vrednosti".

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво