Читај ми!

Međustranački dijalog bez stranaca, prisustvuje Vučić

U Narodnoj skupštini održava se međustranački dijalog bez prisustva stranaca, a učestvovao je i predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, koji je posle tri sata otišao zbog obaveza. Sastanak je zatvoren za javnost.

Na sastanku su predstavnici vladajuće koalicije - SNS, iz SPS-a Đorđe Milićević i Žarko Obradović, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, PUPS, JS, Predsednik SPAS Aleksandar Šapić, a tu su i predstavnici Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i iz SVM-a Elvira Kovač.

 

Na poziv predsednika Skupštine Ivice Dačića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je početku razgovora sa predstavnicima političkih partija. On je napustio sastanak pre završetka zbog obaveza o čemu su na početku obavešteni učesnici.

Prisustvuju i predstavnici opozicionih stranaka i pokreta – Čedomir Jovanović, lider LDP-a, lider Pokreta Dveri Boško Obradović, Milica Stamenkovski iz Pokreta Zavetnici, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsednik DSS-a Miloš Jovanović, predsednik POKS-a Žika Gojković.

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović je takođe izašao iz sale pre završetka sastanka. 

Predsednik parlamenta Ivica Dačić, pod čijim se pokroviteljstvom održava međustranački dijalog, ranije je najavio da će učestvovati 26 stranaka i da će biti zatvoren za javnost.

Za ovu priliku u maloj sali Skupštine na svakom mestu postavljeni su mikrofoni kako bi sve stranke mogle da se obrate bez izlaska za govornicu.

Prema informacijama Tanjuga, svaka stranka će imati desetak minuta, a sastanak će biti zatvoren za javnost.

Ivica Dačić ranije je rekao da je na sastanak pozvao stranke koje ne žele posredovanje evroparlamentaraca, zatim one koje žele da učestvuju na oba dijaloga, kao i predsednika Srbije i najveće stranke Aleksandra Vučića.

Ima i stranaka koje su najavile da žele da učestvuju na sastanku bez stranaca, ali i koje su istakle da će se odazvati pozivu ukoliko ga dobiju od evroparlamentaraca. 

Evropska "četvorka" koju čine evroposlanici Tanja Fajon, Vladimir Bilčik, kao i bivši evroparlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn završila je onlajn konsultacije sa poslaničkim grupama u Skupštini Srbije povodom održavanja međustranačkog dijaloga.

Detalji o međustranačkom dijalogu uz prisustvo posrednika iz Evropskog parlamenta trebalo bi da budu poznati 7. maja.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво