Читај ми!

Vučić: Nemojte ni da sanjate da će Srbija priznati Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Vjosi Osmani i privremenim prištinskim vlastima da i ne sanjaju da bi Srbija mogla priznati nezavisnost Kosova. Iznenađen sam načinom na koji je sastavljen non-pejper, ali ipak, nije dobar za našu zemlju, iako je mnogo bolji i više nudi od Ahtisarijevog plana, kaže Vučić.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše objavu Vjose Osmani da iza svih non-pejpera stoji Srbija, uz konstataciju da je to laž.

"Ako se oni sada nadaju da bi Srbija prihvatila takvo priznanje Kosova, poručio bih da ne sanjaju o tome, a kamoli da Srbija stoji iza tako nečeg", rekao je predsednik.

Kazao je da, pošto uvek i iza svega vide njega i Srbiju, zato to i komentariše, ali da mu nije postavljeno to pitanje, ne bi se ni osvrnuo na objavu Osmanijeve.

"Vidim da čitav dan slave što su na Netfliksovoj listi država. Netfliks vas je stavio na tu listu, šta će vam UN i Interpol. Gledajte filmove, šutirajte loptu", poručio je Vučić.

Non-pejper iznenađenje, slede sve veći pritisci

Vučić je rekao da je veoma iznenađen načinom na koji je sastavljen non-pejper, ali da, ipak, nije dobar za našu zemlju, iako je mnogo bolji i više nudi od Ahtisarijevog plana, što je, po njegovim rečima, dokaz da će pritisci na Srbiju biti sve već.

"Ta pojava non-pejpera znači da će pritisci na Srbiju biti sve veći i da se bližimo konačnim pritiscima u kome mora da dođe do nekog rešenja ili do proglašenja krivca", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara koliko je pojava non-pejpera opasna za Srbiju.

Vučić je istakao da sve to znači da moramo da vodimo računa kako igramo tu igru, budemo vrlo pažljivi i mudri u ovoj situaciji i da je zato vrlo obazriv u davanju izjava.

Kaže da u prethodne dve noći nije ukupno spavao više od pet sati, jer se mučio čitajući svoje i zvanične beleške, kako bi video kada su se, gde i pred kim neke stvari izgovarale.

Dodaje da je svakako non-pejper pravio neko ko je vrlo kompetentan i da misli da je bar jedna od osoba koje su to pravile od njega i obrazovanija i pametnija i da se ne stidi da to kaže.

Upozorio je da kao u šahu moramo da budemo vrlo oprezni da ne bi došlo do tzv. kontumacije, isključenja jednog od igrača odnosno pada zastavice.

Partija još traje 

"Partija još traje, ovo je za mene još iznenađenje, način na koji je to urađeno, a ja ne mogu da se obazirem na analize kvazistručnjaka koji nisu ni videli non-pejper, a unapred znaju šta bi trebalo da bude odgovor Srbije", rekao je Vučić.

Dodaje da je zato vrlo obazriv u davanju izjava i dodao da je pustio Prištinu da kaže da Srbija stoji iza toga i da im se sada svi smeju.

Oni nam bez greške uvek pomognu kada okrive nas, dodao je Vučić.

"Ja i naši timovi i dalje analiziramo non-pejper. Mislim da znam ko je morao da učestvuje u njegovom sastavljanju. Ipak, nisam siguran da su osim iznenađenja, više od toga postigli. Mene je zasta iznenadio taj papir, jer je najpametnije napisan do sada. Ima više u njemu za Srbiju nego što je u Ahtisarijevom planu, mnogo, mnogo više. Tu je do sada najviše ponuđeno, makar neformalno, nego što bi Srbja mogla da dobije, a da li je to dobro ili nije, da budemo jasni – to je užasno teško i loše", naveo je Vučić.

Moramo da vodimo zemlju na najpameniji način, samo ne smemo da pustimo da partija bude završena pre roka i pre kraja, jer onda nemamo nikakve šanse i može da se završi našom predajom ili kontumacijom, zaključio je Vučić.

O slučaju "Palma"

Osvrnuo se i na slučaj "Palma", rekavši da je taj slučaj veoma ozbiljan i da treba pustiti institucije da rade svoj posao, ali da Marinika Tepić, ako ima neke informacije, treba i da ih saopšti nadležnim organima.

Na pitanje novinara u vezi sa izjavom Marinike Tepić da je gotovo svaka žena u javnom sektoru u Jagodini dobila "telefon za druženje", a da mediji prenose da u policiji navodno nije imala nijedan dokaz, Vučić je rekao da ga je sramota da na to pitanje i odgovara.

"Zamislite, pričate u javnosti da imate dokaze, a onda odete u tužilaštvo, izađete i kažete – 'e, sad baš nećemo tužilaštvu da kažemo, čekamo da mi dođemo na vlast'... Da ne verujete šta ste čuli", rekao je Vučić.

Ponovio je da je slučaj optužbi na račun Dragana Markovića suviše ozbiljna stvar.

"Niko neće da štiti Markovića ako je bilo šta počinio, niko neće nikoga da štiti, kao što ona štiti vlasnika firme za koju radi, a koga su supruga, tast i tašta prijavili za prebijanje i siledžijstvo", rekao je Vučić.

Dodao je da su mu sve takve priče toliko odvratne i da treba pustiti institucije da rade svoj posao.

"Ako nemate šta da kažete institucijama – ćutite, a ovako, pustite institucije, tužilaštvo, sudove da rade svoj posao", rekao je Vučić.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво