Читај ми!

Vučić se sastao sa Lajčakom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić je objavio na Instragamu "Budućnost Srbije" fotografiju sa Lajčakom. 

Prvi put u ovoj godini predsednik Srbije je u poseti Briselu na seriji susreta sa praktično svim najvišim zvaničnicima EU.

Posle večerašnjeg sastanka sa Miroslavom Lajčakom, najveći deo razgovora očekuje se sutra. Vučić će se najpre sastati sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen i komesarom za proširenje Varhejijem, zatim sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom, posle čega se očekuje zajedničko obraćanje medijima Vučića i Borela.

Planiran je sastanak sa izvestiocem EP za Srbiju Vladimirim Bilčikom i najzad radna večera sa predsednikom Evropskog Saveta Sarlom Miselom.

Dve, prema najavama, glavne teme su izgledi za ubrzanje pristupnih pregovora Srbije i nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Nova metodologija proširenja konačno bi trebalo da bude primenjena i potencijalno ubrza otvaranje novih poglavlja.

Kad je reč o dijalogu, evropski izvori kažu da su Beograd i Brisel spremni za nastavak, a da spremnost za nastavak razgovora treba da pokaže i Priština, čiji novi predsednik vlade Kurti dolazi u posetu Briselu kasnije ove nedelje.

Reforme u Srbiji, vladavina prava, ekonomija, borba protiv epidemije i vakcinacija biće takođe tema razgovora.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво