Читај ми!

Dačić: Vučić pokazuje da je državnik, a ne samo političar

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je da je najavom učešća u međustranačkom dijalogu 28. aprila u Narodnoj skupštini, predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom pokazao da je državnik, a ne samo političar. Dačić je osudio, kako je rekao, organizovanu hajku na Dragana Markoviću Palmu.

Međustranački dijalog bez prisustva stranaca o izbornim uslovima, Ivica Dačić je zakazao za narednu sredu, a Aleksandar Vučić je rekao da će se verovatno odazvati pozivu.

"Smatram izuzetno odgovornom njegovu najavu učešća na međustranačkom dijalogu koji je zakazan za sredu, 28. aprila, koji će se održati bez prisustva stranaca, što će biti od velikog značaja za političku stabilnost Srbije. Time Vučić još jednom pokazuje da je državnik, a ne samo političar", rekao je Dačić Tanjugu.

Dačić je ocenio da se Vučić nalazi pred veoma teškim danima, koji mogu biti od sudbinskog značaja za budućnost Srbije.

"Juče je u poseti bio nemački ministar spoljnih poslova Mas, sutra predsednik putuje u Brisel na teške razgovore o evropskoj perspektivi Srbije, a dve nedelje nakon toga čeka ga nastavak dijaloga sa Prištinom. Svaki od ovih događaja je pojedinačno izuzetno složen, a svi oni zajedno odrediće budućnost Srbije", naveo je Dačić.

Dačić je u ime Narodne skupštine iskazao punu podršku predsedniku Vučiću, i njegovoj politici koja je, kako kaže, beskompromisna i u pogledu zaštite nacionalnih i državnih interesa, ali i u pogledu evropske budućnosti Srbije.

"Narodna skupština je spremna da da puni doprinos odbrani Srbije i evropske budućnosti Srbije", poručio je Dačić.

"Opozicija vrši pritisak na pravosuđe, osuđem hajku"

Opozicija svakodnevno vrši pritisak na pravosuđe, ocenio je predsednik Skupštine i lider SPS-a Ivica Dačić i osudio, kako je rekao, organizovanu hajku na Dragana Markoviću Palmu.

Dačić je u pisanoj izjavi za Tanjug još jednom pozvao nadležne državne organe da rade svoj posao, skrenuo pažnju na to da opozicija politizuje slučajeve iz nadložnosti pravosuđa i rekao da je pre nekoliko dana na zajedničkom sastanku predstavnika zakonodavne, izvršne i sudske vlasti dogovoren kao glavni princip - da nema mešanja ni komentarisanja procesa i odluka pravosuđa.

Dačić je i dodao da taj princip ne treba da važi samo za vlast, nego i za opoziciju.

A kao najbolji primer pritiska opozicije naveo je najavljene demonstracije podrške kada Marinika Tepić bude davala izjavu povodom optužbi koje je iznela.

Dačić je ocenio da se optužbe koriste i za poziv da se sruši Vlada i da se demonstracije organizuju tim povodom.

On se u tom kontekstu osvrnuo i na navodnog svedoka na koga se poziva Marinika Tepić u optužbama protiv Markovića.

"Potvrđeno je da je navodni svedok koji je optužio Dragana Markovića Palmu, član Đilasove stranke, i da stojao iza njega na konferenciji za štampu, da je učestvovao u demonstracijama prilikom upada na RTS, da se fotografisao sa Marinikom Tepić. Danas je saopšteno da je taj navodni svedok ranije osuđivan", rekao je Dačić.

On je pozvao da nadležni državni organi rade svoj posao, i naoštrije osudio "organizovanu hajku na Dragana Markovića Palmu", koji je, kako kaže, i sam otišao sutradan u tužilaštvo sa zahtevom da se utvrdi puna istina.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво