Читај ми!

Selaković: Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Savezne Republike Nemačke Hajkom Masom. Na sastanku je bilo reči o predstojećem samitu Berlinskog procesa koji će se održati 8. juna, a sagovornici su iskazali interes za što više konkretnih projekata i aktivnosti u okviru ove inicijative.

Nikola Selaković je konstatovao da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, i da sa naše strane postoji zainteresovanost za dalje unapređenje ekonomske saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Srbija se, prema rečima šefa srpske diplomatije, sve više profiliše kao jedna od najatraktivnijih svetskih destinacija za investiranje, i u tom smislu nam je veoma dragocena i korisna podrška Nemačke u oblasti dualnog obrazovanja.

Na sastanku je bilo reči o predstojećem samitu Berlinskog procesa koji će se održati 8. juna, a sagovornici su iskazali interes za što više konkretnih projekata i aktivnosti u okviru ove inicijative.

Ministri su izrazili nadu da će u narednom periodu doći do zaključivanja sporazuma dve države u oblasti kulture.

Ministar Mas podelio je zadovoljstvo zbog svoje prve zvanične posete Srbiji i činjenice da se ona realizuje povodom otvaranja nove zgrade nemačke ambasade u Beogradu.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво