Kurti: Ili Vjosa Osmani ili novi izbori sa ubedljivijom pobedom Samoopredeljenja

Vođa pokreta Samoopredeljenje i kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je parlamentarne stranke da glasaju za Vjosu Osmani za novu kosovsku predsednicu ili će na novim izborima, njegov pokret osvojiti više glasova nego na prethodnim.

Aljbin Kurti je nazvao "histeričnom panikom" reakciju opozicije u kosovskoj skupštini povodom Nacrta o izmeni Zakona o izborima.

Opozicija je zatražila od Kurtija da vlada povuče predlog izmene zakona, jer u suprotnom neće prisustvovati izboru Vjose Osmani za predsednicu, što neminovno vodi u nove parlamentarne izbore.

Po hitnom postupku vladine izmene zakona o izborima sinoć nisu izglasane, a Kurti je poručio da će nacrt zakona biti izglasan u redovnom postupku.

"Ako ne ubrzanim postupkom, iako smo izgubili mnogo vremena, onda redovnim postupkom. Sve legalno, da se poboljša tako važan zakon. Parlamentarne stranke koje su u skupštini zbog volje građana, ne mogu da budu ucenjene mehanizmima koji olakšavaju izražavanje izbora građana, izražavanje volje naroda, koji je izvor suvereniteta", napisao je Kurti na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Samoopredeljenje ne želi ponovne izbore i da stranke u skupštini imaju izbor: "Ili preko 80 glasova u kutiji za Vjosu Osmani, ili preko 500 hiljada glasova u kutiji za Pokret Samoopredeljenje".

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво