Читај ми!

Srpska lista podnela žalbu kosovskom ustavnom sudu zbog samo jednog ministarstva u Kurtijevoj vladi

Predstavnici Srpske liste predali su žalbu kosovskom ustavnom sudu osporavajući odluku skupštine prilikom izbora vlade Aljbina Kurtija, kojom im je na upravljanje dato samo jedno ministarsko mesto.

Žalba je predata u ime deset poslanika Srpske liste i poslanika Jedinstvene goranske partije, u, kako se u saopštenju kaže, cilju zaštite interesa srpskog naroda.

"Žalbom se osporava odluka Skupštine o izboru Vlade u Prištini od 22. marta 2021. godine u kojoj je srpskom narodu dato na upravu samo jedno ministarstvo iako je po ustavu bila obaveza da se dodele dva", ističu u Srpskoj listi.

U njoj očekuju da će kosovski ustavni sud odlučivati u skladu sa ustavnim pravom poštujući prava i interese srpskog naroda, ali i ostalih nevećinskih zajednica.

"Ističemo da je odluka da se Srbima uskrati pravična zastupljenost u institucijama na centralnom novopu protivna svim pravnim aktima. Naglašavamo da nama ministarska mesta nisu potrebna zarad tih mesta, već kao sredstvo kojim se unapređuju uslovi u kojima naš narod živi na Kosovu i Metohiji", zaključuju u Srpskoj listi.

Na sednici skupštine prošle nedelje, izabrana je nova kosovska vlada na čelu sa Aljbinom Kurtijem, koji je od 15 ministarstava, jedno - za povratak i zajednice, odredio za predstavnike Srba. Njime rukovodi predsednik Srpske liste Goran Rakić.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво