Читај ми!

Kurti: Nestale osobe prioritet u dijalogu sa Beogradom

Kosovski premijer Aljbin Kurti ponovio je da će tema nestalih osoba biti prioritet njegove vlade u razgovorima sa Beogradom.

Kurti je naglasio da je očigledno da će u odnosu sa Beogradom prioritet vlasti u Prištini biti pitanje nestalih osoba i zločina počinjenih tokom rata, jer, kako je rekao, ne može se napredovati ako se time ne pozabavimo.

"Ti zločini su se dogodili i mi ih se sećamo, a ovo će biti prioritet u razgovorima sa Srbijom", rekao je Kurti u Velikoj Kruši kod Orahovca, nakon odavanja počasti ubijenim Albancima tokom sukoba na Kosovu.

Mediji na albanskom su preneli da je Kurti rekao da "neće biti dijaloga gde će slušati stare zahteve Srbije, ali da će bite dijaloga gde će postavljati zahteve za pravdom".

Prema njegovim rečima, "nedostaje pravda za zločine koje je počinila Srbija".

"Naša institucionalna obaveza je da se sa budućim Institutom za zločine počinjene tokom rata i sa aktiviranjem Specijalnog tužilaštva i pravosudnog sistema uopšte, maksimalno angažujemo kako bismo postigli da zacelimo ratne rane razjašnjavajucći sudbinu nestalih i donosecći pravdu koja mora da osudi i kazni ratne zločince", zaljučio je Kurti.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво