Читај ми!

Panel za žalbe poništio glasanje za Adrianu Hodžić u srpskim sredinama na KiM

Kandidatkinja za poslanika bošnjačke zajednice na KiM iz inicijative "Ujedinjena zajednica" Adriana Hodžić usprotivila se odluci Izbornog panela za žalbe da poništi glasove za bošnjačke političke subjekte u opštinama Zubin Potok, Štrpce, Ranilug, Gračanica, Parteš, Klokot i Novo Brdo, najavljujući žalbe kosovskom Vrhovnom sudu.

Hodžićeva je ocenila da je odluka politička, nepravedna i skandalozna, i da takva odluka nikada nije doneta nakon kosovskih izbora, te da će se žaliti Vrhovnom sudu.

"Takva odluka nikad nije doneta u istoriji, nigde u svetu. Koristićemo mehanizam koji je pred nama, žalbu Vrhovnom sudu. Sa sobom ćemo imati argumente, jer objašnjenja koja smo dobili od Izbornog panela za žalbe (IPŽ) ne piju vodu. Sva objašnjenja su neutemeljena, odluka je skandalozna, politički zasnovana i nepravedna", rekla je Hodžićeva a prenose mediji na albanskom.

Ona je navela da joj je poništeno 4.205 glasova i da joj je oduzeto mesto poslanika.

"Mi smo poštovali sve zakone. Naši kandidati su svi Bošnjaci. Zakon ne zabranjuje nijednom građaninu da mora da glasa za opciju prema nacionalnoj pripadnosti", rekla je Hodžićeva i upitala: "Kako IPŽ u opštini Prizren može da zna koji glas pripada albanskoj i bošnjačkoj zajednici?"

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво