Читај ми!

Vučić razgovarao sa Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, koji je doputovao iz Prištine. Sastanak Vučića i Lajčaka počeo je oko 18 sati u zgradi Predsedništva.

Nakon sastanka, Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak obraćaju se novinarima.

Uoči posete, Lajčak je u intervjuju za Tanjug poručio da u Beograd ne dolazi sa "ultimatumom", da u Srbiji ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o međusobnim odnosima.

Lajčak je naglasio i da bi tokom posete Prištini i Beogradu želeo da čuje odgovor na pitanje kada će biti nastavljen dijalog u Briselu.

Specijalni predstavnik EU za dijalog između Prištine i Beograda i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak završio je trodnevnu posetu Prištini, saopšteno je iz Kancelarije EU u tom gradu. 

Lajčak je tokom posete Prištini "detaljno izvestio pobednika nedavno održanih parlamentarnih izbora, predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, o napretku postignutom u dijalogu između Prištine i Beograda od njegovog nastavka jula 2020. godine", saopštila je Kancelarija.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво