Читај ми!

Brnabić: Plate iznad 600 evra do kraja godine

Srbija je zemlja koja je povećala i plate i penzije u januaru ove godine, a plate će ići naviše i u toku godine, i biće iznad 600 evra do kraja godine, rekla je premijerka Ana Brnabić. Navodi da se nastavljaju napadi na porodicu Aleksandra Vučića, a posebno njegovog starijeg sina i ističe da bezbednosne službe treba da "otvore četvoro očiju".

"Na dobroj smo putanji da dostignemo 900 evra 2025. godine", istakla je premijerka Ana Brnabić za TV Pink.

Ona je navela i da je industrijska proizvodnja u 2020. bila bolja nego u 2019. kao i da je registrovana zaposlenost skočila u odnosu na prethodnu godinu.

Premijerka dodaje da je uloženo osam milijardi evra u pomoć i podršku privredi i građanima.

Brnabićeva je ukazala i da je borba protiv koronavirusa izuzetno skupa. "Jedan dan bolničkog lečenja, lekovi, kiseonik, respiratori, zapošljavanja... Petnaest posto smo povećali plate medicinskim radnicima, a tu su i nagrade...", rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da je za Srbe sa Kosova jako bitno da vide da je Srbija tu za svoje građane i da izlazi u susret i želi da im pomogne.

Ona je komentarišući pomoć koja stiže za Kosovo i Metohiju, rekla da je predsednik Srbije imao dobar sastanak sa njima i istakla da je jako bitno njihovo postojanje i opstanak na KiM, kao i da je to garant srpske države i prisutnosti tamo.

Kako kaže, država Srbija daje sve od sebe i ističe da je ovo dobar signal za Srbe da će se posebno posvetiti pažnja na njihovu stabilnost i sigurnost.

Brnabić: Molim da se zaštiti porodica predsednika Vučića

Premijerka je rekla da je nerealno da neko ko ima podršku od dva, tri ili četiri odsto građana ima obraza da preti nemirima na ulicama, ali da se kroz to vidi nemoć i očaj pripadnika bivšeg režima.

Ona je nakon "izjava pripadnika bivšeg režima da su nemiri na ulicama alternativa dijalogu", ocenila da je to odraz da su izgubili živce, te poručila da "to ne može i neće proći".

"Oni ne mogu zbog svoje frustracije da stanu na put napretku i progresu Srbije. S druge strane katastrofa je videti da se napadi na porodicu Aleksandra Vučića, a posebno njegovog starijeg sina nastavljaju", rekla je premijerka.

Dodala je da se to dešava bez obzira na to koliko se govorilo da porodice to nisu zaslužile i da to nije legitiman vid političke borbe.

"Oni i dalje nastavljaju sa napadima. Ti napadi su izuzetno opasni, jer ponovo predsednikovog sina dovode u vezu sa klanovima, mafijom i kriminalom sa kojim on apsolutno nema niikakve veze", navela je premijerka.

Naglasila je da bezbednosne službe treba da "otvore četvoro očiju" i dodala da je njena molba da se obrati pažnja na bezbednost porodice predsednika republike.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво