Читај ми!

Dačić sa Fabricijem o nastavku međustranačkog dijaloga

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasadorom Semom Fabricijem o drugoj fazi međustranačkog dijaloga koja će započeti video-sastankom u ponedeljak, 1. marta.

U saopštenju Skupštine Srbije navodi se da će, osim Dačića i predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera, na tom sastanku učestvovati i Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Knut Flekenštajn i Edvard Kukan.

Fabrici je istakao važnost koju EU pridaje nastavku međustranačkog dijaloga i pozdravio njegov početak.

Na interesovanje Fabricija u vezi sa predlogom koji je Vlada uputila Narodnoj skupštini, a koji se odnosi na izmenu Ustava u delu koji se tiče pravosuđa i izbora sudija, Dačić je upoznao ambadasadora sa procedurom promena Ustava, objasnivši da se radi o kompleksnom procesu koji podrazumeva održavanje referenduma.

Dačić je informisao Fabricija da je na dnevnom redu skupštinskog zasedanja Zakon o potvrđivanju Sporazuma o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji (Fronteks) i da će se poslanici danas izjasniti o tom aktu.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво