Читај ми!

Brnabićeva sa ambasadorom Švajcarske

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom o nastavku saradnje i jačanju ekonomskih i trgovinskih veza dveju zemalja.

Premijerka Brnabić je rekla da je Srbija zainteresovana za produbljivanje sveukupne saradnje, ocenivši da su ekonomski odnosi tradicionalno dobri i raznovrsni, što otvara prostor za intenziviranje ekonomske i investicione saradnje u narednom periodu.

Premijerka je istakla da je digitalizacija jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, izrazivši zahvalnost na podršci Švajcarske u tom važnom segmentu jer se pokazalo da je švajcarski model primenjiv u Srbiji i daje odlične rezultate.

Izgradnja naučno-tehnoloških parkova i razvoj sistema dualnog obrazovanja radi jačanja naših privrednih kapaciteta i što većeg zapošljavanja mladih, za Srbiju je od posebnog značaja, naglasila je premijerka i dodala da se nada da će saradnja u ovim oblastima biti intenzivirana u budućnosti.

Ambasador Šmid je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Švajcarske dobri, dodavši da bi učestalija razmena poseta na visokom nivou doprinela jačanju odnosa na svim nivoima.

Istakao je da su investicije švajcarskih kompanija u Srbiji značajne, dodajući da ima potencijala za nova ulaganja i širenje saradnje.

Ambasador Šmid je čestitao Srbiji na uspešnom organizovanju i sprovođenju vakcinacije protiv kovida-19.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво