Potpisan koalicioni sporazum DS i SPS

Sporazum o saradnji, koji sadrži načelne principe i ciljeve buduće Vlade Srbije, potpisali su lideri DS i SPS, Boris Tadić i Ivica Dačić. Deklaracija o političkom pomirenju SPS i DS biće potpisana sledeće sedmice, najavio je Dačić.

"Deklaracija o političkom pomirenju i zajedničkoj odgovornosti za ostvarivanje vizije Srbije" predstavljaće "osnovu za vođenje jedinstvene

politike Srbije kao demokratske, celovite, ekonomski razvijene i socijalno pravedne države", ranije je najavio Dačić.

Potpisivanju sporazuma su u zgradi Predsedništva Srbije ispred koalicije SPS-PUPS-JS prisustvovali Ivica Dačić, Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić-Dejanović, Dragan Marković i Jovan Krkobabić.

Posle potpisivanja sporazuma, predsednik SPS-a rekao je da će se vladajuća koalicija zalagati za očuvanje teritorijalnog integriteta, nastavak evropskih integracija, ekonomski razvoj i postizanje socijalne pravde.

Koalicija SPS-PUPS-JS imaće mesto prvog potpredsednika, koji će ujedno biti ministar policije, potpredsednika vlade zaduženog za rad i socijalnu politiku i imaće ministre rudarstva i energetike, za infrastrukturu i za prosvetu, rekao je Dačić.

Nije želeo da otkrije ko će biti na tim funkcijama, već je najavio da će to biti saopšteno naredne nedelje, kada se sazove sednica parlamenta na kojoj će biti izabrana vlada.

Dačić je kazao da na današnjem sastanku nije bilo reči o formiranju vlasti u Beogradu.

Demokratska stranka potpisaće sporazume i sa drugim strankama koje su bile na listi Za evropsku Srbiju, a to je već učinila sa G17 plus.

U sporazumu koji su potpisali lideri DS i G17 plus Boris Tadić i Mlađan Dinkić, kao ciljevi vlade navedeni su: brži ulazak Srbije u EU, nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, socijalno pravednije društvo, jačanje ekonomije i nastavak diplomatske borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Povezane vesti:

Dačić: Koalicioni sporazum sa DS iduće sedmice

Tadić i Dinkić potpisali koalicioni sporazum

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво