Читај ми!

Petković: Ko je ohrabrio Haradinaja da preti "velikom Albanijom"

Najnovije pretnje Ramuša Haradinaja stvaranjem "velike Albanije" ukoliko takozvano Kosovo ne bude za tri godine primljeno u NATO, flagrantan su primer ucenjivačke politike političara iz Prištine, saopšteno je iz Vladine Kancelarije za KiM.

U saopštenju koje potpisuje direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ističe se da ono što još više zabrinjava jeste očigledno odsustvo jasne i nedvosmislene reakcije međunarodne zajednice i Evropske unije na ovakve opasne ideje o promeni granica i etničke strukture na Balkanu.

"Takve ideje direktna su pretnja po mir i stabilnost na ovim prostorima i ni u čemu ne doprinose procesu dijaloga", kaže Petković.

"Zbog toga se postavlja očigledno pitanje u čije ime Haradinaj tako otvoreno i javno preti stvaranjem 'velike Albanije'? Ko ga je osokolio i čije ćutanje je zapravo znak odobravanja?", naglašava Petković u saopštenju.

"Da li je ovde posredi opasan scenario po kome neki Srbiju žele da zaplaše stvaranjem 'velike Albanije', da bi nam se kao navodni kompromis potom ponudilo priznanje Kosova i Metohije?"

Prema Petkovićevim rečima, od takvog naučnofantastičnog scenarija nema ništa. "Da budem sasvim jasan – nikakvim pritiscima ne možete naterati Srbiju da prizna takozvano Kosovo. Mi želimo da kroz dijalog i kompromisno rešenje zajedno gradimo mir i budućnost na ovim prostorima, ali na ucene ne pristajemo", dodaje Petković.

Međutim, kako je ocenio, očigledno je da je Albancima sve dopušteno, pa čak i da ucenjuju stvaranjem "velike Albanije".

"Šta bi se dogodilo kada bi Srbija rekla da ćemo, ukoliko za tri godine ne uđemo u EU, razmisliti o nekim drugim koracima? Verujem da bi se sve moguće kritike ovoga sveta svalile na nas", smatra Petković.

A zaglušujuća je tišina kojom reaguju na pretnje iz Prištine, zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво