Читај ми!

Šta su Hoti i Haradinaj rekli u pismu Bajdenu

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti naveo je u čestitki Džozefu Bajdenu da je veoma srećan zbog njegovog izbora za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, koje su, kako je naveo, "odigrale presudnu ulogu u novijoj istoriji Kosova". Bajdenu je pisao i Ramuš Haradinaj.

"Vlada Kosova, sve njene političke stranke, vlast i opozicija u potpunosti su posvećeni negovanju i jačanju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama. Posvećen sam radu sa vašom administracijom na jačanju demokratskih institucija, evroatlantskih integracija, kako bi postali nosioci sabilnosti", napisao je Hoti.

Istovremeno je izrazio zahvalnost i bivšem predsedniku Donaldu Trampu i njegovoj administraciji na podršci demokratskim procesima na Kosovu i regionalnoj ekonomskoj integraciji.

Čestitku Bajdenu uputio je i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj i u istom pismu obavestio ga da je najavio kandidaturu za kosovskog predsednika.

"Iskreno vam čestitam na inauguraciji 46. predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Američki građani su verovali u vašu viziju i vođstvo. Isto važi i za mnoge zemlje širom sveta, posebno na Balkanu. Na Kosovu je vaš izbor doneo novu nadu za perspektivu", naveo je Haradinaj u pismu koje je objavio na Fejsbuku.

"Na sledećim parlamentarnim izborima 14. februara predstavio sam svoju kandidaturu za predsednika. Kao Kosovo, čast nam je da vam poželimo dobrodošlicu, gde ste vi predsedniče, već deo istorije i uveren sam i optimističan da ćemo zajedno napisati poglavlje o budućnosti Kosova", kaže se u Haradinajevom pismu Bajdenu, prenose prištinski mediji.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво