Читај ми!

Isufi: ABK očekuje da bude u vladi, Haradinaj naš jedini kandidat za predsednika

Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Ahmet Isufi izjavio je da u toj partiji očekuju da budu deo buduće kosovske vlade i da nemaju crvene linije ni sa jednim političkim entitetom, ali da će insistirati da mesto kosovskog predsednika pripadne Ramušu Haradinaju, lideru Alijanse.

"Alijansa je od početka pokazala da ne postoje crvene linije sa drugim strankama. Stvorićemo koaliciju sa strankom koja garantuje dobro upravljanje, garantuje pristup građanima Kosova u poboljšanju njihovog života, a takođe smo i stranka koja nema neprijatelja", rekao je Ahmet Isufi prištinskim medijima.

Dodaje da Alijansa nema glasove za druge kandidate osim za Ramuša Haradinaja za predsednika.

"Odredili smo svog kandidata za predsednika i ne igramo se sa stavom. Zbog toga smo rekli da ćemo da budemo deo vlade, istovremeno ćemo da tražimo da predsednik bude gospodin Haradinaj, jer predstavlja ujedinjujući stav. Prema tome, mesto predsednika pripada njemu i verujemo da će to postati", rekao Isufi.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 14. febuara, a od nove skupštine se očekuje da pored vlade, izabere i novog kosovskog predsednika, čiju dužnost privremeno obavlja Vjosa Osmani.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво