Читај ми!

Komandant Kfora: Spremni smo da interevnišemo u slučaju izbijanja tenzija na KiM

Franko Federiči, komandant Kfora, izjavio je da je na Kosovu i Metohiji mirno i da trenutno nema indikacije tenzija i protesta nakon podizanja optužnica Specijalnog suda za ratne zločine protiv pripadnika bivše OVK. Dodaje da su u Kforu spremni da intervenišu ako se naruši bezbednosna situacija.

Franko Federiči navodi da Kfor nadgleda situaciju.

"Nemamo naznaka da će situacija da se menja. Uvereni smo da će svi da se ponašaju umereno", rekao je Federiči na onlajn konferenciji za nekoliko kosovskih medija.

Poručio je i da Kfor nije umešan u rad Specijalnog suda.

"To je tema koja je potpuno van našeg mandata. Kfor nije istraživao. Međutim, mi nadgledamo situaciju i obraćamo pažnju. Spremni smo da intervenišemo ukoliko dođe do tenzija i protesta nakon podizanja optužnica ...", dodao je Federiči.

Upitan šta misli o dijalogu Beograda i Prištine, naveo je da se Kfor ne meša u implementaciju dogovora iz dijaloga I dodao da na misiju Kfora ne utiče to što se Srbija vojno modernizuje.

"NATO i Srbija su bliski partneri, Srbija ima dobre relacije sa NATO", rekao je Federiči i preneo da nema indikatora da se bilo šta promenilo oko bezbednosne situacije na severu Kosova gde Srbi čine većinu stanovništva.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво