Читај ми!

Petković: Izjave Meljize Haradinaj Stuble političko nasilje i kršenje sporazuma

Takozvana ministarka spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Meljiza Haradinaj danas je još jednom javno razotkrila svoju ambiciju da bude akter destabilizacije prilika u regionu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagujući na izjavu Haradinajeve da "za predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema posete KiM, dok ne bude upućeno izvinjenje za genocid koji počinjen nad njenim narodom i dok pred lice pravde ne budu izvedeni izvršioci".

Petar Petković je rekao da izjava Meljize Haradinaj Stuble da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću do daljeg neće biti dozvoljen dolazak na Kosovo i Metohiju jeste manifestacija političkog nasilja i nedvosmisleno kršenje sporazuma Beograda i Prištine kojima se regulišu posete zvaničnika i sloboda kretanja, kao i svih pravila civilizovanog ponašanja.

Prema njegovim rečima u atmosferi u kojoj su mržnja i neprijateljstvo prema Srbima i Beogradu dominantna politička ideologija u Prištini nemoguće je efikasno raditi na normalizaciji odnosa, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković podseća da je Meljiza Haradinaj imala i nepristojne i neumesne komentare tokom trodnevne žalosti za upokojenim patrijarhom Irinejem, i tada nismo reagovali upravo iz poštovanja prema tuzi i bolu našeg naroda, ali njeno neobuzdano ponašanje se više ne može tolerisati.

"Sa žaljenjem zbog ovakvog neodgovornog odnosa Meljize Haradinaj prema budućnosti dijaloga i predsedniku Vučiću, kao glavnom inicijatoru i promoteru procesa pomirenja i normalizacije odnosa u regionu, o njenom najnovijem ispadu informisao sam relevantne međunarodne instance", rekao je Petković.

Pozvao još jednom "predstavnike Albanaca u Prištini da shvate da ne živimo ni u 2000. ni u 2008. godini, i da svoje retrogradne javne nastupe i praksu stalnog opstruiranja procesa normalizacije zamene najzad modernom i konstruktivnom politikom koja će biti od koristi čitavom regionu, ali pre svega Albancima na Kosovu i Metohiji koji i dalje žive kao taoci sopstvenih političkih lidera u nametnutom paralelnom univerzumu".

Kosovo onlajn prenosi da je Meljiza Haradinaj Stubla napisala na Tviteru da "za predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema posete KiM, dok ne bude upućeno izvinjenje za genocid koji počinjen nad njenim narodom i dok pred lice pravde ne budu izvedeni izvršioci". 

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво