Читај ми!

Mali: Odgovorićemo na izazove, u ekspozeu "prave stvari"

Siguran sam da ćemo sa predloženim sastavom nove vlade odgovoriti na sve izazove koji su pred nama, kaže ministar finansija Siniša Mali i navodi da će se u ekspozeu Ane Brnabić čuti prave stvari i pravi ciljevi.

Upitan da prokometariše sastav nove vlade, Siniša Mali je izrazio zadovoljstvo predlogom kandidata za ministre.

"Prvo mi je drago što će Ana Brnabić biti predsednica Vlade, što će u Vladi biti 50 odsto žena. To je sjajan sastav, dobra energija. Velika su iskušenja pred našom zemljom", rekao je Mali na konferenciji za novinare povodom predstavljanja pravila i nagradnog fonda prvog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020".

Napomenuo je da je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić definisao šest ciljeva za novu vladu koji se, kaže, odnose na ekonomiju, očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, jačanje naših odbrambenih sposobnosti i borbe protiv kovida-19.

Mali je naglasio da su to ogromni izazovi, da smatra da je sastav nove vlade pravi, da će dati tu potrebnu energiju da se odgovori na sve te izazove i da se na pravi način sačuvaju interesi građana Srbije.

"Veoma sam zadovoljan. Radujem se i toj sednici Skupštine sutra. Mislim da ćete u ekspozeu čuti, bar na osnovu razgovora koje sam imao sa Anom Brnabić, prave stvari, prave ciljeve", naveo je Mali, koji u novoj vladi ostaje ministar finansija.

Kaže da je težak period pred Srbijom, te da su velike stvari urađene u proteklom periodu "i po pitanju ekonomije i po pitanju borbe protiv kovida-19".

"Još su veći izazovi pred nama ne samo zbog položaja Srbije, već i zbog izazova sa kojima se ceo svet suočava i zbog koronavirusa, promene privrednog ambijenta, promene načina života. Siguran sam da ćemo sa ovim sastavom Vlade na pravi način na sve te izazove i odgovoriti", zaključio je Mali.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво