Tači: Ne postoji razlog za spektakularna hapšenja

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama međunarodne policije i da mora da se poštuje integritet i dostojanstvo svakog građanina.

Hašim Tači je nakon današnjih hapšenja Hisnija Gucatija Nasima Haradinaja rekao da "nijedan potencijalni okrivljeni neće pobeći od pravde i da ocenjuje da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama". Dodao je da se "integritet i dostojanstvo svakog građanina mora poštovati".

"Nijedan potencijalni okrivljeni neće pobeći od pravde. Stoga ocenjujem da ne postoji nijedan razlog za spektakularnim ekspedicijama ili akcijama. A integritet i dostojanstvo svakog građanina se mora poštovati", saopštio je Tači nakon hapšenja veterana bivše OVK u Prištini.

"Jasno je da se traži međusobna saradnja u skladu sa zakonodavstvom kojim su osnovane Specijalizovane komore. Ova specijalna pravda je obavezna da se drži i da deluje u okviru kosovskog ustava i da poštuje prava svih", tvrdi Tači, protiv koga je takođe napisana optužnica u Haškom sudu.

Istakao je da je "curenje" dokumenata "ugrozilo legitimitet suda u očima građana, oštetilo je sliku države Kosovo i prava potencijalnih okrivljenih, a da je objavljivanje ovih dokumenata je bilo neprihvatljivo".

"Veterani OVK su uzvišena vrednost otpora i našeg pokreta za slobodu i nezavisnost. Nijedna zamka koju je bilo ko postavio, neće staviti Kosovo na suprotnu stranu pravde", dodaje kosovski predsednik.

On smatra da "ceo svet zna da je Kosovo bilo žrtva i da su se OVK i ceo kosovski narod suočili sa genocidom i etničkim čišćenjem".

"Kosovo je uvek bilo i biće na strani istine, saradnje, pravde i međunarodnog prava, opredeljeno za izgradnju demokratske, pravne i multietničke države, otadžbine svih njegovih građana. To je volja građana Kosova i posvećenost institucija države Kosovo", zaključio je Tači.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво