Vučić: Vojska će štititi vojnu neutralnost, ali ne na papiru

Srbija nikog neće da ugrožava i sarađivaće sa svima, koliko je to danas moguće, poručio je predsednik Aleksndar Vučić na promociji najmađih oficira. Vojska Srbije čuvaće i štititi vojnu neutralnost Srbije, ali ne na papiru, već stvarnu vojnu neutralnost, istakao je Vučić.

Aleksandar Vučić je, na promociji najmlađih oficira, istakao da Srbija mora da ima jaku vojsku u svetu nesigurnosti, izazova, nepredivdivosti.

"Nije posao vaš i naš da radimo za bilo koga drugog, osim za svoju zemlju", istakao je predsednik i ukazao da će biti mnogo poziva, "sa svih strana, dobronamernih i nedobronamernih", koji će hteti da nas svrstaju na neku drugu stranu, govoreći da je to najbolje za Srbiju.

"Za nas postoji samo jedna jedina strana, otadžbina Srbija", poručio je Vučić.

"Vi ste ovde da u miru čuvate interese naše zemlje. Ako neko pokuša na bilo koji načim agresiju na našu zemlju, to nikada neće biti uspešno, jer mi imamo vas", poručio je Vučić.

Naglašava da ćemo čuvati naša prijateljstva i gledati da se izborimo sa svim pritiscima sa kojima jedna relativno mala zemlja mora da se izbori.

"Ali, vas molim da nikada ne pokleknete i da svojom snagom i odlučnošću, znanjem i verom u svoju odtadžbinu odvratite svakog agresora na našu teritoriju", naglasio je Vučić i poručio da ćemo odvratiti svakog ko se drzne da to uradi Srbiji.

Dodaje da Srbija nikog neće da ugrožava i da će sarađivati sa svima, koliko je to danas moguće, pošto ponovo u svetu vlada doktrina - ako niste sa nama onda ste protiv nas.

Predsednik Srbije ističe da ćemo ljubomorno čuvati svoju vojnu neutralnost. 

"Podići ćemo plate i standard pripadnika Vojske"

Vučić je rekao da će država podići plate i standard pripadnika vojske, kao i da će im obezbediti jeftine stanove i uslove da mogu da stvaraju porodicu i to u vreme kada se u celom svetu zbog korona virusa smanjuju primanja i gde je velika nezaposlenost.

"Želimo da osiguramo vašu budućnost. Srbija mora da brine o sebi, jer ne možemo da očekujemo da će neko umesto nas da se bori ako budemo napadnuti. Zato moramo da ojačavamo vojsku najsavremenijim sredstvima i obučavamo na najmoderniji način", naveo je Vučić.

Zahvalio je mladim oficirima, ali i njihovim roditeljima što su odgajili takve junake.

Čestitam vam veliki uspeh i ulazak u naše jedinice i želim da vas dodatno obavežem na težak posao u budućnosti - živela Srbija, poručio je predsednik Vučić.

Vojno školstvo ostvaruje izuzetne rezultate 

Vučić je na svečanosti promocije u kasarni "General Jovan Mišković" na Banjici rekao da nas je Univerzitet odbrane obradovao odličnim klasama u novim potporučnicima koji će otići u jedinice Vojske Srbije.

Dodaje da već 170 godina to čini Vojna akademija i čestitao Vojnoj akademiji na tom velikom i važnom jubileju.

Kaže da je to svrstava među institucije koje s ponosom nazivamo nacionalnim.

Vučić je naglasio da je cela država ponosna na svoju vojsku koja je jedna od najvažanijih institucija države u koju građani imaju ogromno poverenje.

Vojno školstvo ostvaruje izuzetne rezultate, dodao je Vučić i istakao da su naši oficiti pokazali izuzetno obrazovanje.

Kaže da su odnedavno prepoznati kao posebna naučna disciplina i da je to rezultat zalaganja univerziteta odbrane.

"Pokušali smo u prethodnim godinama da podignemo ugled vojske, ali vi ste za to najzaslužniji", naglasio je predsednik.

On je dodao da su vraćene srednje vojne stručne škole koje su bile ukinute 2005. godine, kao i da su vraćeni neki predmeti - borenje, logorovanje u pokretu.

"Moramo da imamo ozbiljnu vojsku a ne ljude koji treba samo da dobiju diplomu i da se ne bave vojskom", rekao je Vučić i dodao da je urađen nova zgrada i obnovljena stara, kao i da će još neki objekti biti obnovljeni.

Ističe da je ponosan što je ove godine bilo za 30 odsto više upisnika nego u proseku za prethodne tri godine, što pokazuje da se popularnost odlaska u vojsku vraća kod Srba i drugih građana naše zemlje.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво