Vučić, Hoti i Tramp nominovani za Nobelovu nagradu za mir

Magnus Jakobson, poslanik u švedskom parlamentu, nominovao je administraciju SAD, vlasti u Beogradu i Prištini za Nobelovu nagradu za mir nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.

Magnus Jakobson je na Tviteru naveo da je da je ovu nominaciju uputio zbog zajedničkog rada na unapređenju mira i ekonomskom razvoju, dodajući da su trgovina i komunikacije važni temelji izgradnje mira u svetu.

Kako se dodaje, krajem devedesetih, Evropu je pogodio rat u kojem su se različiti delovi bivše Jugoslavije međusobno borili.

"Po završetku rata bilo je teško naći način koji bi vodio ka pomirenju, što se vidi u odnosima između Kosova i Srbije. Poslednjih godina bilo je situacija kada smo mi koji pratimo razvoj na Balkanu, bili i te kako zabrinuti da bi moglo doći do novih sukoba. Zbog toga je veoma važno videti da su predsednik Donald Tramp i njegova administracija, zajedno sa vlastima u Beogradu i Prištini napredovali u pregovorima za normalizaciju ekonomskih odnosa", dodaje se u nominaciji.

Jakobson je naveo i da su trgovina i telekomunikacije važni temelji za prelazak iz "hladnog u topli mir" i da je to važan korak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Ističe da nominuje administraciju SAD, vlasti u Beogradu i Prištini za Nobelovu nagradu za mir jer "sporazum ima za cilj eliminisanje rizika od novih sukoba na Balkanu".

Magnus Jakobson je poslanik Demohrišćanske partije u švedskom parlamentu. Biran je za poslanika okruga Vestra Jetaland u dva saziva – 1998. i 2018. godine.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво