Vlada usvojila Uredbu o programu "Moja prva plata" i izdvojila pomoć za Bejrut

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata". Odlučeno je i da se Republici Liban izdvoji 100.000 evra pomoći za otklanjanja posledica razorne ekspolozije u luci "Bejrut".

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", za čiju će se realizaciju u 2020. i 2021. godini obezbediti sredstva u iznosu od dve milijarde dinara.

Tim programom stvaraju se dodatne mogućnosti za osposobljavanje, sticanje prvog radnog iskustva i povećanje prilika za konkurentnije istupanje mladih na tržištu rada i njihovo zapošljavanje.

Država će za 10.000 mladih ljudi, koji su završili srednje škole i fakultete, pokrivati deo troškova njihove plate i time ih motivisati za pronalaženje prvog posla, a poslodavcima olakšati odluku da ih zaposle. Sredstva će biti prosleđena Nacionalnoj službi za zapošljavanje, koja sprovodi Program.

Nove usvojene mere, rezultat su sastanka premijerke Brnabić u Vladi Srbije sa privrednicima, predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem.

Članovi vlade doneli su odluku da se Republici Liban uputi 100.000 evra pomoći za otklanjanje posledica nastalih nakon razorne ekspolozije u luci " Bejrut".

 

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво