Osude nasilja na protestima

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila najnovije brutalno nasilje ispred zgrade parlamenta a članica Predsedništva SNS i ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da je Beograd nekoliko večeri poprište strašnog nasilja i poručila da će država pobediti nasilnike.

Slike huligana koji bacaju šok bombe na policiju, razbijaju bezbednosne kamere na Skupštini Srbije, i imovinu koja pripada svim građanima naše zemlje, pa sve do nacističkog pozdrava, pokazuju da su maske potpuno pale i da inspiratori ovih nereda ne prezaju da pribegnu najgnusnijem nasilju kao poslednjem izlazu, jer ih napredak Srbije i rast njenog ugleda i snage boli i pogađa, navela je predsednica Skupštine Maja Gojković u saopštenju.

Građani Srbije, kako je naglasila, jako dobro razumeju i raspoznaju prave motive koji se kriju iza lažnog pozivanja na patriotizam i tobožnje brige za nacionalne interese.

"Svi oni moraju da znaju da na vlast ne mogu doći ni zauzimanjem autoputeva, ni nasiljem na ulicama i mimo volje građana Srbije, već samo izborima, na kojima su građani 21. juna nedvosmisleno iskazali svoje mišljenje", navela je, između ostalog Maja Gojković.

Ministarka pravde Nela Kuburović pozvala je nadležne organe da hitno privedu pravdi počinioce bezumnog nasilja, kao i njihove nalogodavce.

Ona je ocenila da takvo nasilje ne samo da predstavlja udar na državu i njene institucije i destabilizuje društvo suočeno sa velikim problemima, već unosi dodatni nemir među građane.

Nasilje ovolikih razmera zato ne sme biti tolerisano, poručila je ministarka.

Ona je istakla da će država uspeti da se odbrani od, kako je rekla, gnusnih napada nasilnika i tajkuna i uspeti da se izbori za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje, kao i za očuvanje života građana u situaciji kada se epidemija kovid-19 širi.

Huligani treba da budu uhapšeni i osuđeni

Huligani koji četvrti dan prave nerede jer se protive vlasti, fizički napadaju, nanose materijalnu štetu i pokušavaju da blokiraju auto-put, moraju da budu odmah uhapšeni i osuđeni za sva dela koja rade protiv naše države, poručio je član predsedništva SNS-a i ministar Zoran Đorđević.

"Samo brutalan odgovor je najbolji lek protiv fašista", poručio je Đorđević u saopštenju.

Đorđević je istakao da će policija da zaštiti državu i narod, ali podvukao da je potrebno hitno hapšenje svih koji hoće da unište Srbiju.

"To je slika opozicije-grupa ljudi koji bi da unište ne samo spomenike, parlament, već celu Srbiju. Oni žele zlo građanima, oni fizički napadaju ljude koji su morali da budu na ulici jer rade svoj posao - policiju i predstavnike medija. Moramo da ih zaustavimo i moraju biti uhapšeni svi koji rade protiv države, jer organizovanje ovih protesta nije ništa drugo osim toga", podvukao je Đorđević.

Ono što se događa na našim ulicama užasava i svakog pristojnog čoveka čini ozlojeđenim, rekao je funkcioner SNS Marko Đurić povodom nasilja na protestima građana ispred Skupštine Srbije.

"Dosta! Da li će nasilnici rušiti dok sve ne poruše? Srbija to neće i ne može dozvoliti", napisao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju na svom Fejsbuk profilu.

On je naglasio da ono što nije dopušteno huliganima i fašistima u drugim demokratskim društvima, ne može biti dopušteno ni u Srbiji.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво