Bečić: Jasne indicije da su strane službe umešane u protest

Predsednik Skupštinskog Odbora za kontrolu Službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je danas da postoje jasne indicije o umešanosti bezbednosnih službi iz regiona u protest ispred parlamenta i izrazio nadu da su građani svesni te opasnosti.

"Građani su noćas zloupotrebljeni. Zloupotrebili su ih marginalni politički činioci koji nisu bili sposobni da izađu na izbore i tamo pokažu političku moć ili tačnije nemoć", rekao je Bečić i dodao da bi posebno moglo da se govori i o ulozi "Đilasove i Šolakove televizije" u neredima ispred Narodne skupštine.

Kaže da mora da istakne veoma odmerenu i suzdržanu reakciju policije, koja nije odgovarala na provokacije i napade sve dok oni nisu počeli da ugrožavaju živote samih policajaca.

Dodao je da nijednog momenta ne spori da je noćas na ulicama bilo i građana nezadovoljnih mogućim karantinom, ali je, kako navodi, mnogo više onih drugih instruiranih i plaćenih od strane raznih centara moći.

Bečić je naveo da je kroz istoriju Srbija mnogo puta bila poprište za potkusurivanje velikih sila.

"Strani faktor je više puta Srbiju uvukao u ratove koristeći infiltrirane elemente na građanskim protestima. Iskreno se nadam da su naši građani dovoljno svesni ovakve pretnje i da razumeju okolnosti u kojima se naša država nalazi", rekao je Bečić.

Pozvao je sve građane da se suzdrže od napada na policiju, koji samo rade svoj posao, obezbeđuju red i mir.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво