Vulin: Džaferović je razgovorom sa Kurtijem zabio nož u leđa Vučiću

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarisao je telefonski razgovor između odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića.

Vulin je rekao da Džaferović treba da bude zahvalan Aleksandru Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da, umesto toga, razgovara sa lažnim premijerima i da se meša u unutrašnja pitanja Srbije.

Poručio je da je Džaferović, još jednom, pokušao da zabije nož u leđa Vučiću tako što je razgovarao sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo i da se time najdirektnije umešao u unutrašnja pitanja Srbije.  

"Umesto da Džaferović Kurtiju kaže da je politika Bosne i Hercegovine ta da BiH ne priznaje lažnu državu Kosovo i da je Kosovo samo deo Republike Srbije i ništa više, Džaferović se sa njim usaglašava oko nekakve promene granica", smatra Vulin

Istakao je da Džaferović ne poštuje ustav sopstvene zemlje, niti Srbe koji žive u BiH.

Rekao je da će Republiku Srpsku smatrati kao posebnu državu, a ne kao deo BiH, dok god Džaferović ne počne da poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive.

"Ako on ne poštuje svoju zemlju, ako ne poštuje građane svoje zemlje, ako ne poštuje moj narod koji živi u BiH, onda ni ja više nisam dužan da poštujem Bosnu i Hercegovinu. Ne moram više ni ja da govorim da je Republika Srpska deo Bosne i Hercegovine. Od sada, pa dok Džaferović ne počne da poštuje Ustav Bosne i Hercegovine, za mene je Republika Srpska posebna i tako ću je oslovljavati, nikako drugačije", naveo je Vulin.

Ističe da je izbor na Džaferoviću.

"Kad se on vrati Ustavu Bosne i Hercegovine, onda ću se možda i ja setiti da je Republika Srpska deo Bosne i Hercegovine. Do tada ako on ne poštuje svoju zemlju, ne moram da je poštujem ni ja", rekao je Vulin na Tari po završetku kolegijuma ministra odbrane i načelnika generalštaba.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво