Generalni sekretar Skupštine: Obradoviću nisu zabranjene posete

Generalni sekretar Narodne skupštine Srđan Smiljković izjavio je da narodnom poslaniku Bošku Obradoviću, od kako je stupio u štrajk glađu, nijednog trenutka nije bila ograničena sloboda kretanja, kao ni njegovim saradnicima koji su mu, kako kaže, prethodnih dana dostavljali sve što mu je neophodno.

Smiljković je u odgovoru lideru Dveri povodom njegovog zahteva MUP-u da mu se u prostoru u kojem štrajkuje dozvole posete članova porodice i najbližih političkih saradnika, naveo da su Obradovićeve stranačke kolege prethodnih dana "slobodno šetale" kroz zdanje Doma Narodne skupštine i da su dostavljali Obradoviću sve što mu je bilo neophodno.

Dodao je i da se Obradović sa svojim saradnicima slobodno kretao i do Ustavnog suda Republike Srbije.

"Stoga vas molim da od ovoga ne pravite cirkus. Kako je bilo i do sada, tako će i nadalje vama, članovima vaše porodice i saradnicima biti omogućeno slobodno kretanje", naveo je Smiljković.

Obradović je ranije uputio zahtev nadležnim organima MUP-a Srbije da mu se u prostoru u kojem štrajkuje dozvole posete članova najuže porodice, kao i najbližih političkih saradnika i funkcionera Dveri.

Lider Dveri je rekao da u prethodna četiri dana politički saradnici nisu mogli da ga posete, kao i da MUP to nije omogućio ni njegovom bratu.

Obradović je upitao je na osnovu kog akta je MUP od juče preuzeo odobrenje poseta i boravka na skupštinskom prostoru, umesto Generalnog sekretarijata Narodne skupštine i čija je to nadležnost.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво