Dačić: Saosećanje i solidarnost sa iranskim narodom usled epidemije koronavirusa

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je tokom telefonskog razgovora informisao iranskog kolegu Muhameda Džavada Zarifa o merama koje je Vlada Srbije donela radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Kovid-19, u skladu sa procenama i preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Izrazio je saučešće i solidarnost sa iranskim narodom povodom žrtava izazvanih koronavirusom.

Ivica Dačić obavestio je  Muhameda Džavada Zarifa da je jedna od mera i privremena zabrana ulaska u Srbiju i za državljane Irana, koja je doneta ne samo radi zaštite od unošenja koronavirusa u Srbiju već i u sklopu aktivnosti na sprečavanju daljeg globalnog širenja tog virusa.

Dačić je istakao je da je reč o meri koja je privremenog karaktera, koja je doneta u cilju ne samo zaštite od unošenja virusa korona u Republiku Srbiju, već i u kontekstu aktivnosti na sprečavanju daljeg globalnog širenja ovog virusa, uz iskrenu nadu i želju da okolnosti budu takve da se ove mere u čitavom svetu što pre obustave.

Šef srpske diplomatije je povodom žrtava izazvanih epidemijom koronavirusa u Iranu izrazio saučešće Zarifu, a prijateljskom iranskom narodu preneo izraze dubokog saosećanja i solidarnosti.  

Ministar Zarif je zahvalio na solidarnosti Srbije i izneo očekivanje da ćemo disciplinovanim pridržavanjem svih preporučenih mera i uzajamnom solidarnošću i razumevanjem svi zajedno, na globalnom nivou, uspeti da prevaziđemo jednu od najvećih zdravstvenih kriza i izazova savremenog doba.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво