Dačić: SPS na izbore sa JS, cilj bolji rezultat nego 2016.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da će ta stranka na predstojeće izbore izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme, koja im je, kaže, tradicionalan partner, i naveo da je njihov cilj da osvoje više od 11 procenata glasova, koliko su osvojili na izborima 2016. godine.

Socijalistička partija Srbije odlučila je na sednici Glavnog odbora i formalno da izađe na predstojeće opšte izbore i utvrdila listu kandidata.

Na toj listi naći će se veći broj žena i mladih, navodi se u saopštenju SPS-a, nakon sednice GO, kojom je predsedavao lider SPS-a Ivica Dačić.

SPS će na parlamentarne izbore izaći u tradicionalnoj koaliciji s Jedinstvenom Srbijom, kao što je uoči sednice najavio i sam Dačić.

Za lokalne izbore će važiti isti princip kao i za nacionalne, ili će SPS izaći u koaliciji s drugim partijama prema potrebama te lokalne sredine.

Dačić je pre sednice novinarima rekao da je cilj koalicije SPS-JS da osvoje više od 11 procenata glasova, koliko su osvojili na izborima 2016. godine, a da će sve ispod tog rezultata za njih biti neuspeh, i da će za to svi biti odgovorni, uključujući i njega.

Dodao je da će izborna kampanja SPS-a neće biti skupa, i da je sve što su u prethodnom periodu uradili u odbrani državnih i nacionalnih interesa "ogledalo te stranke".

On je izrazio i uverenje da će koalicije koje predvode SNS i SPS ubedljivo pobediti na izborima, što je, kaže, u interesu Srbije, kao i da će SNS i SPS nastaviti saradnju i posle izbora.

broj komentara 0 pošalji komentar