Vučić: Kurtijev novi trik i pokušaj prevare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će biti još mnogo izazova u budućnosti pred Srbijom, ali da će država samo uz podršku građana uspeti da odoli svim pritiscima. Ocenio je da je najava o delimičnom ukidanju prištinskih taksi novi trik Aljbina Kurtija.

Aleksandar Vučić kaže da je američki izaslanik Ričard Grenel potpuno u pravu kada kaže da SAD ne podržavaju "polumere" kosovskog premijera.

"Dan uoči moje posete SAD smislio je da ukida takse, da ja tamo ne bih imao temu. Smislio je da će se takse ukinuti dan pre mog boravka u Berlinu, sedam dana pre njegovog i dva dana pre velikog samita u Beču", prokomentarisao je Vučić, kako kaže, pokušaj Kurtijeve prevare.

Smislio je Kurti, dodaje Vučić, da ukine takse na sirovine, zato što pšenicu dobija jeftinije nego da je iz Severne Makedonije, jer to traže albanski biznismeni kako bi mogli da prave jeftinije testo.

"Ali srpske finalne proizvode, čokolade, keks i prašak, to ga ne interesuje, gde bi Srbi napravili profit. Je l' si to sam smislio ili ti je neko pomogao?", rekao je Vučić i poručio Kurtiju da te trikove "prodaje" nekom drugom.

Dodao je da će Srbija sačekati i videti šta će dalje biti.

"Kada budu ukinuli takse, razgovaraćemo, a do tada strpljivost i trpeljivost", rekao je Vučić.

Vučić je, nakon obilaska renovirane škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, odgovarajući na pitanje da li je za Srbiju dobro što su SAD toliko zainteresovane za rešavanje kosovskog pitanja, dok EU podržava odluku o delimičnom ukidanju taksi, ukazao da niko od srpskih državnih organa nije reagovao na Kurtija zato što su, kako kaže, želeli da pogledaju sve što je rečeno da bi mogli da ocene na pravilan način.

"Nismo žurili kao neki, ni kao neki mediji koji su iznosili kako je neko podvio rep i učinio nešto Srbiji. To je netačno", poručio je predsednik.

"Država će samo uz podršku građana uspeti da odoli svim pritiscima"

Aleksandar Vučić je poručio građanima da je pred nama još mnogo izazova.

"Dobro ste uvek razumeli u kakvoj se sitauciji država nalazila. Pred nama je još mnogo izazova u budunosti, imaćemo i nove migrantske krize i nove viruse i imaćemo mnogo muka da sačuvamo svoju zemlju i KiM u Srbiji. Biće mnogo problema, ali uz vaše poverenje i podršku uvren sam da možmeo da odolimo svim pritiscima", rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će se graditi brza saobraćajnica koja će spojiti centar Gornjeg Milanovca sa auto-putem "Miloš Veliki", kako bi građani imali bolju saobaćajnu vezu do auto-puta.

Vučić je najavio da će se uraditi i kanalizacija u Takovu i Rudniku, ali i u Pranjanima i drugim mestima, koje će dobiti bolju infrastrukturu.

"Uradićemo još dve škole u Gornjem Milanovcu na isti način kao što smo uradili ovu školu", rekao je Vučić i podsetio da će država realizovati program razvoja Srbija 2025.

Ponovio je da je Srbija u januara imala rast BDP-a od čak 6,5 odsto i dodao da bi naša zemlja ove godine, da nije bilo koronavirusa, imala najbolji rezultat po tom pitanju u svojoj istoriji.

"Ako nastavimo vredno da radimo, imaćete značajno uvećane plate i penzije ove godine i one će nastaviti da rastu iz godine u godinu, kao i životni standard građana", poručio je Vučić dodajući da je cilj da se ljudi vrate iz inostranstva u Srbiju i da se mladi zadrže u zemlji.

"Hvala na ogromnom poverenju i velikoj podršci, a uskoro ću opet doći neke druge objekte da otvaram", istakao je Vučić.

"U januaru 245 dece više u Srbiji, očekujemo dalji rast"

U Srbiji je u januaru zabeleženo 245 dece više nego u istom mesecu prošle godine, izjavio je Vučić i izrazio očekivanje da će broj dece u našoj zemlji nastaviti da raste.

"Mali je to period da bi izvodili pravilnosti, ali se nadamo se da će se taj broj postepeno pomerati nabolje kao što je bilo bolje u 2019. u odnosu na 2018. godinu po pitanju broja dece", rekao je Vučić novinarima.

Kaže da je država uložila u školu gotovo 2,5 miliona evra i da sada deca imaju neuporedivo bolje uslove.

Vučić je dodao da u toj školi ima 565 đaka i da ima nešto više predškolaca nego pre tri ili četiri godine, kao i da očekuje da tu bude još više prvaka.

"Nama je posao da pružimo dobro obrazovanje deci i da roditelji vide budućnost i da ne napuštaju zemlju, a one što su otišli da vratimo u zemlju."

Vučić je ponovio da će biti urađena brza saobraćajnica koja treba da spoji Gornji Milanovac sa auto-putem i da će za to biti izdvojeno više od 10 miliona evra.

Predsednik je naglasio da je Srbija u januaru imali rast privrede u januaru od 6,5 odsto, što je najveći rast u Evropi.

Dodao je da smo imali rast u turizmu u januaru od 24 odsto, ali da će ta cifra biti smanjena zbog koronavirusa u Kini, pošto su kineski turisti značajni za našu zemlju.

"Očekujemo dalje probleme pošto su sve svetske berze u padu, ali imaćemo dovoljno snage da to prebrodimo", rekao je Vučić.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво