Haradinajevi aktivisti izveli svoj "plazma ritual"

Aktivisti Alijanse za budućnost Kosova organizovali su u Prištini simboličnu akciju protiv premijera Aljbina Kurtija zbog najave da će ukinuti taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

Akcija je organizovana pored ograde dvorišta kosovske vlade, uz poziv Kurtiju da ne ukida taksu bez priznavanja Kosova.

"Kurti pokušava da skrene pažnju sa onoga što se zaista događa i na njegov flert sa Srbijom. Želimo da prenesmo da je ABK protiv ukidanju takse. Ovo je tek početak protivljenja ukidanju takse. Reciprocitet je kamuflaža za oči ljudi, jer smo uvereni da sa Srbijom nema reciprociteta i preduzećemo sve demokratske mere", naveli su aktivisti ABK, stranke prethodnog premijera Ramuša Haradinaja, koji je uveo taksu najpre od 10, a onda i od 100 odsto.

Tokom akcije aktivisti ABK su u dvorište vlade ubacili kutiju sa omotom "plazma keksa".

Na ogradu vlade okačili su natpise "Aljbine, Srbija prolazi ili ne prolazi", "Sa ukidanjem takse mi ostajemo bez posla", "Vratite nestale, a ne srpsku robu".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво