Haradinajevi aktivisti izveli svoj "plazma ritual"

Aktivisti Alijanse za budućnost Kosova organizovali su u Prištini simboličnu akciju protiv premijera Aljbina Kurtija zbog najave da će ukinuti taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

Akcija je organizovana pored ograde dvorišta kosovske vlade, uz poziv Kurtiju da ne ukida taksu bez priznavanja Kosova.

"Kurti pokušava da skrene pažnju sa onoga što se zaista događa i na njegov flert sa Srbijom. Želimo da prenesmo da je ABK protiv ukidanju takse. Ovo je tek početak protivljenja ukidanju takse. Reciprocitet je kamuflaža za oči ljudi, jer smo uvereni da sa Srbijom nema reciprociteta i preduzećemo sve demokratske mere", naveli su aktivisti ABK, stranke prethodnog premijera Ramuša Haradinaja, koji je uveo taksu najpre od 10, a onda i od 100 odsto.

Tokom akcije aktivisti ABK su u dvorište vlade ubacili kutiju sa omotom "plazma keksa".

Na ogradu vlade okačili su natpise "Aljbine, Srbija prolazi ili ne prolazi", "Sa ukidanjem takse mi ostajemo bez posla", "Vratite nestale, a ne srpsku robu".

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. feb 2020, 20:54) - anonymous [neregistrovani]

Takse

Ja ne znam sta su oni u dobiti sto su nam uveli takse..skocile im cene nemirnica i slatkisa..izgubili kvalitetnu hranu i samo haradinaju i kompaniji mozda takse odgovaraju a narodu sigurno ne..

(ponedeljak, 24. feb 2020, 17:01) - anonymous [neregistrovani]

Nista novo

Nek takse ostanu doveka,al od priznanja nema nista.Mozete da radite sta hocete.

(ponedeljak, 24. feb 2020, 15:22) - anonymous [neregistrovani]

Taksa

Ovi albanci su naivni. Pa ne misle valjda da bi im priznali Kosovo u zamenu za takse. Mogu sa taksama da se slikaju i prave performanse.