Poslanička pitanja o bojkotu, Bošku Obradoviću i migrantima, Komercijalnoj banci

Poslanici Skupštine Srbije započeli su sednicu postavljanjem poslaničkih pitanja. Šef socijalista u parlamentu Đorđe Milićević kritikovao deo opozicije koji je proglasio bojkot, iz SNS-a su pitali ombudsmana šta misli o kampanji Boška Obradovića u vezi sa migrantima, dok su predstavnici opozicije upitali da li je moguće da se zaustavi prodaja Komercijalne banke.

Bojkot, iako je očajnički potez, legitiman je vid političke borbe, rekao je Milićević, ali su, kaže, zabrinjavajuće poruke putem društvenih mreža koje su deo kampanje, jer se koriste deca olitičara, ocenivši da se njima tako "crta meta na čelu".

Milićević je pokazao fotografije sa društvenih mreža na kojima su pored slogana SNS-a "Aleksandar Vučić za našu decu" prikazane slike sinova Ivice Dačića, Milana Krkobabića, Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja, kao i ćerke Zorana Babića.

"Samo izvitopereni umovi mogu u politička razmišljanja da uvedu takvu morbidnost. Crtate mete deci koja nemaju veze s politikom. To je sramno. Je l'' ovo sloboda medija da stavite fotografiju vlasnika jedne televizije i njegovog sina", pitao je Milićević.

Milićević je istakao da je razlika između vlasti i opozicije u pristojnosti.

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj pitao je danas, osvrnuvši se na izjavu lidera SNS-a Aleksandra Vučića, da li to što najavljuje "provetravanje" u vladi, na lokalu i parlamentu priznaje da vlast nema rezultate.

"Ovo izgleda kao priznanje i da Srpska napredna stranka nije ispunila ono čime se hvalila i sada su krenuli u nova obećanja. Ne stoji ta priča o smenama zajedno s porukama koje se mogu čuti iz vlade o nikad boljim uspesima", rekao je Šešelj.

Navodeći da je predsednik Srbije rekao da je cilj promena predizbornih zakona da se vrati politički zizvot u parlament, on je pitao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković kako je moguće da ignoriše 100.000 potpisa građana koji su podržali izmene zakona kojima se ukidaju izvršitelji i njihova nadležnost vraća u sud.

Poslanik na listi SNS.a Marijan Rističević pitao je Zaštitnika građana šta misli da preduzme povodom kampanje koju protiv migranata vode predsednik Dveri Boško Obradović i taj pokret.

Rističević je naveo da migranti samo prolaze kroz Srbiju i da nemaju nameru da se zadržavaju, jer žele da odu u zemlje Evropske unije, dok, kako kaže, Boško Obradović, po njegovoj oceni, vrši rasističku i fašističku kampanju koristeći pri tom hladnjaču kao rekvizit.

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović pitao je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kako je moguće da se pojavi vest da je izgradnja stanova u 2018. počela da dostiže nivo izgradnje 2011. godine, dok se istovremeno govori kako građevinarstvo "cveta", ocenivši da su te priče o velikom broju kranova samo propaganda.

Pitao je i ministra finansija Sinišu Malog da li je moguće da se zaustavi prodaja Komercijalne banke, navodeći da aktuelna vlast nastavlja da sprovodi ono što je radila prethodna, kao i da se sada prodaje sve ono što i oni ranije nisu hteli.

Vukadinović je rekao da je i guvernerka NBS poručila da je protiv prodaje banke, te dodao da je i njegovo mišljenje da je loše da se prodaje poslednja državna banka u Srbiji nezavisno od toga ko je kupac i od njegovog boniteta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво