Palmer: Beograd i Priština da odrede parametre dijaloga

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da je na Beogradu i Prištini da uspostave parametre za dijalog, navodeći da bi uzajamno priznanje bilo idealan ishod pregovaračkog procesa.

"Na stranama je da odrede parametre dijaloga", rekao je Palmer za briselski portal "Euobserver", upitan o planu korekcije granice.

SAD podržavaju dve strane da pronađu način da se vrate za pregovarački sto, da razgovaraju o svim pitanjima i pronađu način da se krene napred ka normalizaciji odnosa, rekao je Palmer, dodajući da bi, kako kaže, uzajamno priznanje bilo idealno.

"Želeli bismo da uzajamno priznavanje Kosova i Srbije bude ishod pregovaračkog procesa", kazao je Palmer.

Palmer nije želeo da odgovori na dodatna pitanja da li je stav SAD o korekciji granice suprotstavljen nemačkom stavu da bi to moglo da destabilizuje region.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво