Obradović poziva na "blokadu" izbora u četiri opštine

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednike opština u kojima vlast drži opozicija – Milana Stamatovića (Čajetina), Nebojšu Zelenovića (Šabac), Sašu Paunovića (Paraćin) i predsednika Starog grada Marka Bastaća da ne "predaju svoje gradove bez borbe" i da tako nateraju vlast da izbore odloži.

Boško Obradović objašnjava da četiri opštine ne treba da izađu na izbore, već da se solidarišu sa svim drugim građanima Srbije, a kao način da se natera vlast da se izbori odlože vidi u blokadi izbora u tim gradovima.

Obradović tako poziva Zelenovića, Paunovića i Bastaća da "svoje opštine" proglase "slobodnim" i da poruče vlasti da se u njima neće održati lokalni izbori dok ne budu "organizovani pošteni i slobodni izbori u čitavoj Srbiji".

"To znači, mi ne predajemo gradove bez borbe, neka dođu da nas hapse, neka nas smenjuju, uvode privremene uprave, neka pokušaju bilo šta, ali ne mogu uhapsiti četiri grada i opštine i sve zaposlene u njima, odbornike, članove veća i članove stranaka iz opozicije i sve nas koji ćemo doći da ih branimo", poručio je Obradović novinarima danas u skupštini.

Lider Dveri smatra da bi na taj način došlo do odlaganja izbora koji bi trebalo da budu održani 26. aprila.

Ocenjuje da u ovom trenutku ne treba da postoje bilo kakve podele ili pukotine, jer je jedino rešenje da se, kako kaže, delegitimiše vlast tako što se neće učetsvovati u "lažnom procesu".

Takva strategija bi, smatra Obradović, bila šah-mat za Srpsku naprednu stranku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво