Vučić u Istanbulu: Gasovod značajan za privlačenje investicija i energetsku bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je gasovod "Turski tok" od strateškog i životnog značaja za opstanak i budućnost Srbije i dalji napredak zemlje, u ekonomskom smislu pre svega.

Aleksandar  Vučić je novinarima u Istanbulu, gde prisustvuje svečanosti povodom puštanja u rad deonice tog gasovoda, istakao da je gas od ogromnog značaja za energetsku bezbednost zemlje i privlačenje stranih investicija i da se zbog toga velike sile i bore oko toga.

"Izgradnja gasovoda dugog 403 kilometra kroz našu zemlju, a kasnije i sekundarnog gasovoda, kako bi gas doveli u Vladičin Han i druga mesta, od ogromnog je značaja", poručio je Vučić. 

Predsednik Srbije je najavio da će sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom razgovarati i o tome kako jedna svetska i jedna regionalna sila gledaju na problem na Bliskom istoku, jer je to važno pitanje i za Srbiju, pošto će svaka eskalacija povećati cene nafte i gasa.

"To za nas ne bi bilo dobro i o tome ću s njima razgovarati, da vidim kako oni na to gledaju", objasnio je Vučić, dodajući da se gas vezuje za naftu.

Vučić je rekao da može da se dogodi da cena nafte bude na najvišem nivou u poslednjih nekoliko meseci, što će zavisiti od odnosa SAD i Irana. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво