Omladina DS-a zauzela centralu stranke u Beogradu

Nakon što je Izvršni odbor DS-a raspustio omladinski klub i više beogradskih odbora, omladina Demokratske stranke zauzela je večeras centralu u Beogradu, saznaje Tanjug.

Član Demokratske stranke Nemanja Ivanović je rekao Tanjugu da će mladi ostati u centrali stranke dok se, navodi, ne poništi nestatutarna odluka o raspuštanju omladine DS.

"Mi smo došli u centralu, koja je isto naša, kako bismo dobili odgovore. Izvršni odbor je doneo odluku na sednici da raspusti demokratsku omladinu i to bez ikakvog prava i bez obrazloženja zašto su nas raspustili. Ta odluka nas je šokirala i ovo je naš odgovor na to", rekao je Ivanović.

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Balša Božović pružio je podršku omladini i opštinskim odborima koji su ranije danas na sednici Glavnog odbora, kako kaže, raspušteni bez obrazloženja.

"Duboko sam šokiran načinom i odlukama kojima se najaktivniji i najuspešniji deo stranke raspušta i zabrinut sam što se u DS-u demokratija stavlja po strani", rekao je Božović.

I poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić podržao je članove omladine.

"Puna podrška omladini DS-a u stajanju na put diktaturi u Demokratskoj stranci", kratko je prokomentarisao Milojičić najnovija dešavanja u stranci.

Izvršni odbor danas je, zbog "neposlušnosti", raspustio više opštinskih odbora stranke u Beogradu.

Takođe, raspušteno je i nedavno izabrano rukovodstvo stranačkog podmlatka.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво