Vučić: Četiri nova helikoptera stigla u Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su u Srbiju stigla četiri nova helikoptera za odbrambene snage Srbije.

Aleksandar Vučić je rekao da su tri helikoptera stigla iz Rusije, a jedan iz EU.

"Veoma sam srećan zbog toga", rekao je Vučić za TV Pink i dodao da će letelice biti predstavljene na prikazu "Sloboda 2019", koji se u subotu u Batajnici održava povodom obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Predsednik je istakao da je reč o novim mašinama, koje naša zemlja nije kupovala poslednjih 30 godina.

"Danas imamo, možemo da kupujemo i da štitimo našu slobodu, naše nebo i našu zemlju, i pokazujemo da Srbija može da ide napred", rekao je Vučić.

"Neću da lažem narod"

Vučić je za Pink rekao i da je za njega Kosovo deo Srbije, ali da neće da laže narod i kaže da je "sve naše".

"Neću da lažem narod i kažem da je sve naše i lako ćemo mi to i da se junačimo. To ne podnosim jer ta laka rešenja obično vode do ambisa. Ja narodu kažem nije sve naše, ali nije sve ni njihovo", rekao je Vučić.

On je rekao da je naš posao da pokušamo da pronađemo kompromis, ali da kompromis ne znači da izgubimo sve, kao što smo, kaže, izgubili u vreme Đilasa, Jeremića i ostalih.

Poručio je Albancima da "tek kada se upristoje i prestanu da lažu", da progone Srbe sa severa, kao i svih drugih delova KiM, dođu i kažu da žele da razgovaraju i da će onda i uslediti razgovori.

Predsednik Srbije je rekaoda će nastaviti od međunarodne zajednice da traži odgovor o svim neprihvatljivim potezima Prištine, poput fotografisanja britanskog ambasadora sa Aljbinom Kurtijem pod zastavom Albanije.

Vučić je ukazao da se međunarodna zajednica rukovodi dvostrukim aršinima i u prilog tome upitao da li bi se ambasador Nikolas Abot slikao s Miloradom Dodikom pod, na primer, zastavom Republike Donbas.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво