Vulin razgovarao sa načelnikom Generalštaba austrijske vojske

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Republike Austrije generalom Robertom Brigerom, koji boravi u trodnevnoj poseti Republici Srbiji.

Na početku sastanka, ministar Vulin istakao je da je saradnja dva ministarstva odbrane na visokom nivou i da prati dobre odnose Srbije i Austrije koje imaju zajedničko iskustvo u statusu vojne neutralnosti.

Ministar Vulin je tokom sastanka naglasio da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo formiranje tzv. "vojske Kosova" te da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije u skladu sa ezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ministar odbrane predočio je generalu Brigeru najnovije incidente na severu Kosova i Metohije, kada je jutros došlo do nasilnog upada više od pet oklopnih vozila ROSU i oko 100 pripadnika te specijalne jedinice koji su zastrašivali stanovništvo na severu Kosova i Metohije.

Naglasio je da je za Srbiju nasilje apsolutno neprihvatljivo i izrazio očekivanje da snage KFOR-a zaštite srpsko stanovništvo na prostoru Kosova i Metohije.

Kako je istakao, KFOR je najodgovorniji za održanje mira i bezbednosti i jedini je partner Vojske Srbije u obezbeđenju administrativne linije sa našom južnom pokrajinom te zahvalio na angažovanju pripadnika austrijskih Oružanih snaga u KFOR-u, kao jednog od najznačajnijih kontributora ovoj misiji.

General Briger je rekao da je Austrija opredeljena za nastavak saradnje sa Srbijom u oblasti odbrane i da će, kao i Srbija, ostati posvećena zalaganju za održanje mira i stabilnosti u regionu.

Ranije danas načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se sa generalom Brigerom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво