Vulin i Vesić najavili da će štrajkovati glađu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštili su da će stupiti u štrajk glađu, javlja Tanjug. Prema pisanju medija, u tome će im se pridružiti poslanici SNS-a, predvođeni šefom poslaničke grupe Aleksandrom Martinovićem, kao i odbornici te stranke u Skupštini grada Beograda.

Goran Vesić je rekao da štrajk glađu vide kao jedini razuman i civilizovan način na koji bi se, kažu, suprotstavili "huliganizmu i nasilju koje lideri SzS-a sprovode u Beogradu".

Vesić u izjavi za Tanjug navodi da nedeljama agresivna manjina koju čini pedesetak ljudi u organizaciji Boška Obradovića i Dragana Đilasa "teroriše" građane Beograda, uništava gradsku imovinu i sprečava da se obavljaju radovi u gradu.

"Oni to rade jer žele haos i krv na ulicama", rekao je Vesić.

"Ne vidim drugi način da se civilizovano i razumno odupremo huliganizmu dela opozicije, koji ometaju radove u centru Beograda, uništavaju imovinu građana i teraju investitore iz našeg grada, osim da započnemo štrajk glađu. Kako mi u Gradu, tako odbornici Skupštine grada i gradskih opština", naveo je Vesić.

Kako je rekao, žele da skrenu pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti na, prema njihovim rečima, "teror koji Obradovićevi fašisti sprovode u Srbiji".

Vesić je dodao da se nikada nije dogodilo da uprava grada radi, modernizuje i razvija Beograd, a da se opozicija tome protivi rušeći i terajući investitore.

"Jasno je da oni to rade da bi ovoj zemlji bilo gore. Zato je naša odluka da započnemo štrajk glađu jedini civilizovan način na koji ćemo pokazati da je njihovo ponašanje nedopustivo", rekao je Vesić.

Ranije danas Informer je objavio da će i ministar odbrane Aleksandar Vulin sutra stupiti u štrajk glađu.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво