Opozicija sa KiM bojkotuje izbore na severu

Predstavnici srpske opozicije sa Kosova i Metohije koji će, kako je najavljeno, formirati Savez za Kosovo i Metohiju, po ugledu na Savez za Srbiju, rekli su da neće učestvovati na vanrednim izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM, zakazane za 19. maj.

Oni su to poručili na konferenciji za novinare u sedištu Saveza za Srbiju, a kojoj su prisustvovali predstavnici organizacija Narodna pravda, GI SDP, Evropski pokret Srba sa KiM, lokalni odbori Dveri i Narodne stranke, pokret Srba "Otadžbina".

Predsednik organizacije Narodna pravda Nenad Radosavljević rekao je novinarima da oni koji su danas prisutni neće učestvovati na vanrednim izborima za predsednike opština na severu KiM.

Istakao je da izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana ne treba da budu sprovedeni.

"Na izborima na Kosovu u džakovima se donose glasovi za Srpsku listu, a opozicije nema u medijima", rekao je Radosavljević.

Lider Dveri Boško Obradović je pojasnio da je stav SzS univerzalan za sve izbore u Srbiji i da je današnji sastanak održan na inicijativu predstavnika Srba sa KiM.

"U ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje bilo kakvih izbora u Srbiji", kaže Obradović, a s obzirom na to da je KiM za njih sastavni deo Srbije, isto pravilo važi i za izbore na toj teritoriji.

Dodao je da je SZS prihvatio poziv predstavnika srpske opozicije sa Kosova da se formira Savez za Kosovo.

U taj savez će ući partije, organizacije, ugledni pojedinci, rekao je Obradović i dodao da SZS želi da se čuje njihov glas u čitavoj Srbiji.

Obradović je rekao da će skup 13. aprila u Beogradu biti kruna dosadašnjih četvoromesečnih protesta. Dolazak na protest najavili su i predstavnici srpske opozicije sa Kosova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво