Tači: Milan Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Milan Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića, tvrdeći da mu je to "naredila aktuelna vlast u Srbiji".

Hašim Tači je u intervjuu TV Klan rekao da na takav zaključak ukazuju sve sprovedene bezbednosne istrage, pozivajući da se ovo ubistvo razreši što pre, što je za njega od vitalnog značaja za Kosovo.

"Sve kosovske bezbednosne instance upućuju da je on (Milan Radoičić) ubica Olivera Ivanovića. Za državu Kosovo je od vitalnog značaja da se ovo ubistvo razreši", istakao je Tači. 

"Sve staze upućuju da je naručilac atentata na Olivera Ivanovića sadašnja vlast u Srbiji i to svet treba da zna", tvrdi Tači.

Nazivajući Radoičića "neprijateljem Kosova", Tači je za njega rekao da je "najodaniji čovek beogradskih vlasti i da nasilno drži autoritet Srba na severu."

Hašim Tači izjavio je i da će Priština odgovoriti na pretnje Srbije i da će biti "beskompromisno u zaštiti integriteta i nezavisnosti".

"Ja sam vrhovni komandant Bezbednosnih snaga Kosova. Kosovo će direktno odgovoriti na svaku pretnju Srbije. Odgovoriće vojska i policija. Kao nacija. Ako ne obustavi ratnohuškačku retoriku", rekao je Tači za TV Klan.

Naveo je da je "podela Kosova stara srpska ideja i da se to neće desiti".

Tači je izjavio da će se o sporazumu sa Srbijom odlučivati na referendumu, čije održavanje treba da podrži između 75 i 80 poslanika. 

"Ne verujem da postoji poslanik koji će da glasa protiv aneksije (preševske) doline sa Kosovom", smatra Tači.

Protivi se ideji za organizovanje međunarodne konferencije o Kosovu, zatim balkanske unije i slično, ocenivši ih opasnim.

"Suočili smo se sa prvim, sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom da Kosovo i Srbija budu priznati u dijalogu. Ne dozvoljavam da se desi međunarodna konferencija o Kosovu – jer podrazumeva prisustvo Rusije za stolom. Dobro je što je o ovoj temi prestalo da se raspravlja", istakao je Tači.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво