Koha: Susret Haradinaja i Kosneta odlučujući za takse

U četvrtak bi ponovo trebalo da se sastanu kosovski premijer Ramuš Haradinaj i američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, piše prištinska "Koha" i dodaje da bi on mogao da bude odlučujući za takse.

Ovaj sastanak bi trebalo da bude presudan ili za takse ili za vladu, rekao je Kohi izvor iz kosovske vlade.

"Premijer Haradinaj će sutra razgovarati sa ambasadorom Kosnetom. Ove nedelje će se odlučiti da li će taksa biti ukinuta i da li će pasti vlada", rekao je izvor sajta.

U Haradinajevom kabinetu nisu mogli da potvrde da će do sastanka sa Kosnetom doći, ali Koha navodi da se pojačao pritisak na Haradinaja.

Potpredsednik njegove partije Alijanse za budućnost Kosova Arijan Đini potvrdio je da je Haradinaj danas imao telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džonom Boltonom i da su tema tog razgovora bile takse.

U toku popodneva održan je tročasovni sastanak predstavnika PAN koalicije, nakon čega je objavljeno saopštenje da koalicija ostaje stabilna i funkcionalna i da se takse neće ukidati.

I potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj poručio je nakon sastanka da će nastaviti da se zalaže za ujedinjenje stavova u interesu Kosova, u saradnji sa SAD i EU, "kako bi okončali otvorena pitanja" sa Beogradom.

"Danas treba da smo ujedinjeni oko velikih pitanja kao što je dijalog. Ja ću nastaviti da ulažem sav moj trud u ujedinjenju stavova u interesu zemlje, u bliskoj saradnji sa našim partnerima SAD i EU, kako bi okončali otvorena pitanja sa Srbijom i postigli obostrano priznanje i učlanjenje Kosova u UN", naveo je Ljimaj na Fejsbuk nalogu Socialdemokratske inicijative, a prenosi RTK na srpskom jeziku.

Ljimaj, koji je i kopredsedavajući prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, ocenio je da je "Kosovo i u težim vremenima znalo da nađe zajednički jezik kompromisa i jedinstva radi većeg interesa zemlje".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво