Tači: Dugujemo mirovni sporazum novim generacijama

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da mladim generacijama duguje mirovni sporazum sa Beogradom i dodao da "ne treba da zaboravimo prošlost, nego treba da mislimo na budućnost".

"Gledam s nadom i optimizmom da će stvari ići u pravom smeru, da će ići ka nastavku dijaloga između Kosova i Srbije. Ohrabrujuća je potvrda sastanka državne delegacije i vlasti EU u utorak u Briselu. Mislim da je to ozbiljan korak, i ova delegacija će imati moju punu podršku", rekao je Tači za RTK u Davosu.

Dodao je da se nada i "radi na tome da se postigne dogovor u ne tako dalekoj budućnosti između Kosova i Srbije", sporazum koji će biti sveobuhvatan, koji će se, kako tvrdi, okončati članstvom Kosova u UN i priznanjem Kosova od strane Srbije.

Tači je takođe naveo da ni pod kojim okolnostima ne bi trebalo da se ugroze odnosi sa SAD i EU.

Prema njegovim rečima, Kosovo nema alternativu, osim evroatlantske budućnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво