Kuburović: Debata o Ustavu na proleće

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović rekla je da se na proleće može očekivati skupštinska debata o promeni Ustava i dodala da je Vlada posle više javnih rasprava uputila parlamentu Inicijativu za njegovu promenu.

Vlada Srbije uputila je Inicijativu sa obrazloženjem koji članovi treba da se menjaju, a skupštinski Odbor za ustavna pitanja će, kako je za RTS rekla Kuburovićeva, poslanike obavestiti o tome.

Potrebno je da dve trećine poslanika prihvati da se uđe u proceduru promene Ustava i tek nakon toga će, prema njenim rečima, vlada dostaviti amandmane koji će biti polazna osnova za dalji rad.

"Odbor za ustavna pitanja organizovaće javnu debatu na kojoj će, ne samo skupština nego svi zaintresovani, moći da iznesu svoj stav i verujem da ćemo tokom proleća imati priliku da vodimo skupštinsku debatu", rekla je Kuburovićeva.

Dodala je da bi promena Ustava trebalo da bude osnova i za donošenje seta zakona u cilju jačanja i odgovornosti sudstva.

Ministarka je navela da je Ministarstvo pravde inicijativu za promenu Ustava uputilo parlamentu posle 18 meseci javne rasprave i da je tekst koji je ministarstvo pripremilo usaglašeno sa svim preporukama Venecijanske komisije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво