Vulin: Hrvatska ne može da razume pozive na mir

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da Hrvatska ne može da razume politiku Aleksandra Vučića koja poziva na mir, jer je to zemlja koja se ponosi proterivanjem 250.000 svojih državljana.

"Hrvatska država ne može da sakrije svoje komplekse", kaže Vulin reagujući na komentare hrvatskih zvaničnika na govor predsednika Vučića u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je naveo, na dan Vučićevog govora u Kosovskoj Mitrovici Hrvatska je zvanično u prisustvu Mirka Norca, zločinca osuđenog za ubistvo nenaoružanih srpskih seljaka, slavila godišnjicu Medačkog džepa, kada je ubijeno blizu 100 srpskih civila.

Oni koji ne mogu da se odreknu ustaštva ne bi smeli da govore o evropskim vrednostima, kaže Vulin, te konstatuje da naslednicima ustaša vrednosti antifašizma ne mogu da pripadaju.

"Hrvatska politika kao uvredu prima svakog Srbina koji ima hrabrosti da govori istinu, a kada je taj Srbin Aleksandar Vučić onda ne može da sakrije duboke komplekse. Kada vidimo histeriju sa kojom hrvatsko rukovodstvo napada Vučića znamo da je na dobrom putu", naveo je u saopštenju za medije Vulin.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво